Boxerre kell valamilyen engedély?
Szeretnék egy boxert venni csak nem tudom kell e valamilyen engedély ahoz hogy az utcán is nálam lehessen vagy hogy eggyáltalán megvehessem
A válaszokat előre is Köszi.
Megvenni megveheted, otthon azt csinálsz vele amit akarsz.
Utcán nem lehet nálad. KKV.
Még meg sem veheted, közterületen nem hordhatod magadnál.
Közbiztonságra különösen veszélyes tárgy. Nem birtokolhatod. Még jogos önvédelem esetén is felelősségre vonnának a használatáért.
Semmiféle engedély nem kérhető kizárólag támadásra alkalmas eszközre.
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet
a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről
3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.
4. § (1) Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek (ezek különféle fegyveres és rendvédelmi szervek, biztos nem vagy tagja egynek sem) részére forgalmazható.
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
[...]
b) a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz (különösen: ólmosbot, boxer);
---
Összefoglalva: hivatalosan nem vásárolhatsz és nem viselheted, de ha valahonnan a lakásodba kerül egy, akkor otthon büntetlenül nézegetheted.
Én azt hallottam hogy késre 8cm oengehosszig nem kell engedélly ez igaz?
Ha nem akkor ilyen engedélyt hol lehet szerezni?
"Én azt hallottam hogy késre 8cm oengehosszig nem kell engedélly ez igaz? " - Részben.
Valóban, a "normál késre" igaz a 8 cm-es szúróhossz vagy vágóél.
De rugós-kés, pillangó kés, pengét kilövő kés esetén ez a szabály nem érvényes, ezekből a kisebb sem tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!