Indíthatok, indítsak e kártérítési pert?! Az ismerőseim mind azt mondják bolond vagyok ha ezt annyiban hagyom. Én nem igazán tudom mit tegyek.
Figyelt kérdés
Üdvözletem, tanácsot szeretnék kérni a következő esetről. Intézetben nevelkedtem x évig, egy magyar származású amerikai hölgy sokat járt be hozzánk az intézetbe, fotókat készített rólunk.2004-ben készített rólam egy képet, akkor 13 éves voltam, majd 2011-ben megjelentetett egy könyvet az intézeti èletről, a rólam készült képet pedig felhasználta a könyv borítójaként. Az könyv rendelhető az interneten, több országban bemutatták és kiállították. Minderről semmit sem tudtam, a könyvre a húgom talált az interneten merő véletlen. Indíthatok e kártérítési pert?! Illetve a gyámom adhatott e engedélyt a kép felhasználására ès ha adott is, mikor a könyv megjelent màr bőven nagykorú voltam, nem kellett volna a beleegyezésem kérniük?!2015. okt. 13. 13:13
1/4 anonim válasza:
Nyilvan az intezet adott engedelyt a fenykep keszitesre, nem hiszem hogy barmi eselyed lenne.
2/4 anonim válasza:
Ha vagy a gyámod, vagy az intézet engedélyezte a kép felhasználását, akkor semmiféle jogalapod sincs kártérítésre.
Az engedélyt akkor kellett megszerezni, amikor a képek készültek, - akkor még nem voltál nagykorú - nem pedig a megjelenés idöpontjában, ezért a te beleegyezésedre nincs szükség.
3/4 anonim válasza:
Kiskorú voltál, a gyámod/intézet nyilván adott engedélyt.
Egy 13 éves eleve nem írhat alá szerződést.
Felesleges perelned, semmi eredménye nem lenne.
4/4 anonim válasza:
Biztosan kapott engedélyt az intézettől a fotózásra és a fotók felhasználására. Ehhez a szóbeli engedély is elegendő amit ennyi idő után egyébként sem lehet bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!