Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Fizika leckét nem értem,...

Czank Réka kérdése:

A Fizika leckét nem értem, leíron de még ma kéne a válasz mert holnapra (péntekre) kellene vagy 1-est kapok. Mekkora a tömege 0.2 m3 (köbméter) vörösréznek?

Figyelt kérdés

#fizika #minnél hamarabb kellene.
2015. okt. 1. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:

tömeg = sűrűség szorozva térfogattal,

a sűrűségét meg keresd ki a könyvedből a táblázatokból.

2015. okt. 1. 18:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Ok.Ezt kb. én is tudom de nem tudom megcsinálni.😳😔
2015. okt. 1. 18:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Na jó, akkor írd ide le a sűrűségét és a térfogatát, meg írd le a kettő szorzatát, és segítek, hogy hol a hiba.
2015. okt. 1. 18:25
 4/8 2xSü ***** válasza:

Ha kinyitnád a tankönyvet, akkor tudnád, hogy a sűrűség az nem más, mint egy adott anyag tömegének és térfogatának aránya. Máshogy megfogalmazva a sűrűség azt adja meg, hogy egy egységnyi térfogatú anyag mekkora tömegű.

Ez jellemző az adott anyagra. A különböző anyagok sűrűségét megtalálod ha jól rémlik a négyjegyű függvénytáblázatban, de rá is kereshetsz: [link]

A sűrűség képlete: ρ = m / V

Ebből te tudod – ki tudod keresni – a vörösréz sűrűségét, tudod a térfogatot is, az egyetlen ismeretlen a tömeg. Ezt kell kiszámolnod, szépen tehát átrendezed az egyenletet:

m = ρ * V

Semmi más dolgod nincs, mint behelyettesíteni ebbe a képletbe, természetesen úgy, hogy a mértékegységek stimmeljenek. (Pl. ha a sűrűség g/cm³-ben van megadva, akkor a 0,2 m³-t is át kell váltanod cm³-re, az meg ugye ált. isk. alsó tagozatos feladat.)

2015. okt. 1. 18:28
 5/8 2xSü ***** válasza:

> de nem tudom megcsinálni.

Nem nem tudod, hanem nem akarod.

Szándékosan nem fogjuk a teljes feladatot megoldani, számolással, végeredménnyel. Nem azért, mert szívatunk, hanem pont ellenkezőleg. Mert ha megtennénk, te gondolkodás nélkül bemásolnád a füzetbe, és kész a házid. Csakhogy ezzel szívatnánk meg igazán, ugyanis dolgozatírás, felelés közben nem fogunk ott lenni segítségként, akkor inkább most szenvedj vele egy kicsit, minthogy a legrosszabb esetben megbukj belőle.

2015. okt. 1. 18:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocs kerdezo de egy irto nagy f..szkalap vagy, vagy csak trollkodsz vagy tenleg olyan kicsi iqd ahogy allitod vagyis hulye vagy
2015. okt. 1. 18:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Mög fogsz buknyi!
2015. okt. 1. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Bevésték?
2015. okt. 2. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!