Mi szükséges ahoz h hivatásos katona lehessek?
Mármint úgy kérdezem, hogy nekem van egy érettségim és akkor ha bemegyek "hello szeretnék besorozni" akkor felvesznek amennyiben teljesítem a követelményeket.
Vagy ez igényel valamiféle honvédségi iskolát vagy nem tudom.
Köszi szépen előre is.
A honvédségben három féle katona van perpillanat: hivatásos, szerződéses, és önkéntes (védelmi/műveleti) tartalékos
A hivatásosok azok, akik ezt életük végéig karrierként kívánják csinálni már a kezdetektől. Hivatásos csak úgy lehet valaki normál esetben, hogy vagy az altiszti akadémiát végzi el, vagy a nemzeti közszolgálati egyetem hadtudományi és honvédtisztképző karán végez és tiszté avatják.
Szerződéses az egyel lightabb kategória. Oda bárki bekerülhet aki befárad a toborzóirodába és szerződéses viszonyban néhány évig szolgál, vagy akár bizonyos esetben válthat hivatásosba ha már úgy tűnik hogy élete végéig ott marad.
Szóval ha érdekel a dolog fáradj kérlek egy toborzóirodába és ott felvilágosítanak. www.hadkiegeszites.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!