A munkáltatóm felszerelhet a gépembe olyan kamerákat a gépekbe, amiket élőben, közvetítik az adást, anélkül hogy aláírtam volna akármilyen beleegyezési nyilatkozatot? Többi lent!
Felszereltek a gépeinkbe olyan kamerákat, amiket applikáción keresztül néznek, hogy áll e a gép. Ha kimegyek szünetre mindjárt hívnak hogy miért áll a gép. A kérdésem az hogy nem sért emberi jogokat hogy élőben nézhet engem? Biztonsági kamerák vannak eleve, de még ezeket is beletették hogy mindent tudjanak figyelni.
Az alap ok az volt, hogy műszaki kisegítés könnyebb ha a mérnök kamerán nézi mi lehet a rossz, ennek ellenére teljesen más célt szolgálnak a kamerák, habár ezt tudtuk előre...?
Szóval ha nem írtam alá hogy beleegyezek hogy akár otthonról nézzen élőben stb, akkor ez teljesen korrekt, és megteheti a munkáltató? Nem multiról van szó, egy kisebb gyártó cég.
Ha esetleg nem teheti meg, milyen úton tudok tudom érvényesíteni a jogaimat?
Mondjuk én mint vadidegen hozzáférhetek? Vagy a szomszéd Jóska?
Azt, hogy cégen belül hozzáférnek az nem számít, hiszen "házon belül" marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!