Autó vásárlás! Segítség!?! ,
Sziasztok! Ha autót vásárolok, adás-vételivel, de kaptam haladékot az átírásra, az én nevemre kell íratnom mivel a papíron az én nevem szerepel, vagy mehet más nevére is?
Idő közben ki vonathatja forgalomból az eladó?
Annak a nevere kell iratni, aki az adasveteliben szerepel. Ha a tulajdonos es az uzembentarto nem egyezik meg, akkor az uzembentartoera, de ezt csak az teheti meg, aki a szerzodesen szerepel.
Amig nincs atirva, jogilag az elado felel erte, elvileg ki is vonathatja a forgalombol, aztan utana lehet perelni, ha ez gondot okozott. Szerzodes szerint a tied, de a nyilvantartasban ugye meg o szerepel.
Na ezert kell azonnal atirni az autot...
Csak kíváncsiságból kérdezem:
"..kaptam haladékot az átírásra.."
Kitől, milyen jogcímen, és mennyi időt?
Mégis milyen haladékot?
Torvény szerint 8 és 15 napon belül be kell jelenteni az okmányirodában! A gyakorlat szerint szinte azonnal kell menni, mert bármi történik a kocsival utána futhatsz utána.... az előttem szólónak igaza van, mehetsz a bíróságra, és hosszú évek múlva lesz eredmény. Mi előnyöd lehet a haladékból???
#2 vagyok, és tényleg várom a választ, miként realizálódik ez a "haladék" kérdés?
Bővebben melyik hivatal melyik osztálya az, amelyik átírási halasztást engedélyezhet? Továbbá milyen jogcímen, és mennyi időtartamra kapható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!