A Mensa IQ-tesztjének hibátlan megoldása nagyjából mekkora IQ-nak feleltethető meg?
Igen, nyilván nem azért írnak annyit, mert nincs kedvük pontosabban közölni, hanem mert nem lehet.
(Egyébként a 130 felettiek a két százalékban vannak benne, de ha jól sejtem, akkor még feltüntetnek egy százalékot is, amelynek a 135 fölötti érték felel meg. Ennél részletesebb értékelés nincs, ennek a tesztnek ennyi a "felbontása".)
Különböző tesztek vannak, amit te írtál, az a "felső" tartományban mér jól – de csak ennyire pontos.
A Mensa ugyebár a "felső" 2%-ot gyűjti, de vannak olyan társaságok, akik kisebb hányadot. Lásd pl.:
Az többi társaság tesztje nyilván még "magasabb" régióban mér, elvileg tehát még pontosabb – bár minél "magasabbra" megyünk, annál nehezebb pontosan mérni, mert annál nagyobb fáradságot (/időt/pénzt) igényel a sztenderdizálás... Úgyhogy az ilyen 0,1%-os és még szűkebb társaságok felvételi tesztjét egyes szakemberek gyanúsnak találják... :-)
Azért valamelyik 0,1%-os bandát kipróbálhatod – de szerintem először várd meg, hogy a Mensa-tesztednek mi az eredménye, ne szaladjunk annyira elébe a medve bőrének... :-)
Bejutottam :D
Végül is csak annyit írtak rá, hogy 135 feletti, azért kíváncsi lettem volna a teszt eredményére is, hogy mit nem találtam el, és azt miért nem
A nemzetközi Mensa szabályzata szerint, ha írásban kéred, akkor közlik konkrétan a sávot is (-tól, -ig).
Alapból azért nem közlik, mert a Mensan belül mindenki egyforma (legalább is ezt a terv).
szerintem közlik azt külön kérés nélkül is...
gondolom, hogy a "135 feletti", az a "legfelső" ("nyitott") sáv.
(százalékot nem írtak rá?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!