Leírnátok egy filmnek a tartalmát?
Média órán azt a házit kaptuk hogy írjuk le a kedvenc filmünk tartalmát.
Nekem nincs kedvenc filmem ezért kérlek írjatok bármilyen filmet és annak a tartalmát, mondom bármilyen lehet.
A segítségeteket előre is köszönöm! :)
Memento Christopher Nolan rendezésében.
Leonard, a film főszereplője, egy támadás következtében olyan szintű emlékezetvesztésben szenved, amitől a rövid távú emlékezete sérül, nem képes emlékezni néhány percnél tovább semmire. A támadás előtti időkre emlékszik, valamint arra, hogy a feleségét megerőszakolták és bántalmazták a saját otthonukban, valamint úgy tudja meg is ölték.
Ebben az állapotban próbálja kinyomozni ki volt a tettes, úgy hogy mindenről polaroid képeket készít és a képek alá rövid megjegyzéseket ír, hogy ezek segítsenek emlékezni. A nagyobb fontossággal bíró dolgokat rátetováltatja a testére, hogy ahányszor tükörbe néz, emlékeztesse a fontos momentumokra. A film érdekessége, hogy a cselekmények visszafelé történnek, minden egyes megfejtett kérdés egy utána következő mozzanathoz kapcsolódik. A néző sem fog fel így többet a történésekből, mint maga a főszereplő, így a közönség is átéli és részese lesz ennek az amnéziának. Eme posztmodern film tűzdelve van rejtett válaszokkal, mint például a fekete-fehér emlékképek bevágása, amik viszont időrendi sorrendben történnek. Válaszokat viszont csak részben kap a néző, mert kérdések is maradnak.
Szerintem itt nem arra kíváncsiak, hogy van-e v. sem kedvenc filmed. Ha ilyen nincs is biztos láttál már életedben elejétől a végéig egy filmet!?
Kiválasztasz ezek közül egyet és leírod azt. Legfeljebb leírod az elejére, hogy ez nem a kedvenced, csak most ennél jobb nem jutott az eszedbe.
És ezt most nem ba...ogatásból írom, csak csupán azért, mert ha más kedvencének a leírását adod be és a tanár mondjuk úgy dönt, hogy belekérdez és te meg nem is láttad, akkor nagyon nem tudnál válaszolni v. részletezni a dolgot. És akkor kiderülne az egész kamuzás, az meg sztem elég égő lenne.
2.voltam. tényleg egyébként én sem értelek kérdező. Miért jó, ha mi írjuk le? Szerintem nagyon izgalmas feladat egy film tartalmának a leírása, én örülnék, ha ilyent kapnék és magam oldhatnám meg. Sok mindent kilehet szűrni belőle, pl. most hogy újra elolvastam a leírásomat rá is jöttem, hogy milyen sok hibát vétettem. Többek között a szóismétléseim.
A másik ami fontos szerintem egy ilyennél, hogy felkeltse az érdeklődését a leendő nézőnek, de ne legyen spoiler.
Ezt a hibát is elkövettem azzal, hogy leírtam, maradtak a filmben nyitott kérdések.
Szerintem kb. ezekkel a feltételekkel várnak tőled leírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!