Két hónapja festem a hajam Hennával, és azt tapasztaltam hogy nagyon elkezdett hullani. Nagyon elkeserít! Tapasztalt más is ilyet? Mert sehol nem találtam erről semmilyen infót, hogy a henna ilyet okozhatna, vagy ez csak átmeneti?
Az is lehet, hogy a hennától független, pl. hiányos táplálkozás, vagy felszívódási zavar.
De természetesen henna is okozhatja, bár általában a tiszta henna nem okoz allergiát, csak amelyikbe még más anyagok is vannak keverve.
Milyen márkájú hennát használsz?
Ah, Jézusom. Azt hittem tiszta hennával fested, ezért csodálkoztam az allergián, mert annál nagyon ritkán fordul elő.
A legjobb, ha csak a henna növény (Lawsonia inermis) van benne, vagy maximum más növényi anyagok (pl. kurkuma, dió, indigó), semmi vegyszer.
A PPD (Phenylendiamine) okozza a legtöbb allergiát normál hajfestékekben, és hennában is. Gyakran benne van a tetoválásra használt henna festékekben is. Azért teszik bele, mert intenzívebb lesz az elért szín, és csökken a sárgás, narancsos árnyalat. Ilyen a Sodium picramate is, ami ráadásul rákkeltő lehet, mondjuk az most a te hennádban úgy tűnik nincs.
A helyedben nem használnám többet ezt a márkájú hennát.
Olyat válassz, ha mindenképp festeni akarod, amiben nincsenek kémiai anyagok, de főleg a PPD-t kerüld nagy ívben.
Úgy tudom, a Logona, Lavera, Khadi, Sante, Lush márkák mindegyike mentes ilyesmitől. Az Esther Tolnál is van pár. A legjobb, ha mindig elolvasod az összetevőket, és ha lehet ne török vagy indiai boltokban vegyél ismeretlen helyről származót, hanem inkább ismert, ellenőrzött márkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!