Milyen eszközöket használhat kiskorú személy önvédelemre az utcán? (Kiskorún 16. életévet értek. )
Gázspray. 10000V-nál erősebb sokkoló.
Komolyan!
Nekem úgy tűnik, hogy itt csak arról van szó, hogy valamit elcsesztek a törvény szövegében és emiatt bizonyos eszközök nem tartoznak a törvény hatálya alá, de a levél nem írja egyértelműen, hogy nyugodtan vegyél ilyet és használd. Amúgy is logikátlan lépés lenne, hogy a gyengébb hatásfokú cucc illegális, a hatásosabb pedig engedélyezett. Most megnéztem néhány magyarországi fegyverbolt oldalát és sehol nem árulnak sokkolót, ami számomra azt jelenti, hogy nem engedélyezett.
A sokkoló amúgy sem kimondottan önvédelmi eszköz és igaz rá, amit az előzőekben írtam: ha rutintalan vagy, ha nem értesz hozzá, nagyon könnyen ellened fordíthatják és a használatához nagyon közel kell engedned magadhoz a támadót, ahol már minden kétesélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!