Mi lehet ez? Volt valakinek hasonló?
Figyelt kérdés
Sziasztok, néha elő jön ilyen rosszullét. Szédüléshez, enyhe zsibbadáshoz és halál félelemhez tudnám hasonlítani. Voltam vele, orvosnál azt mondta a kólától és a melegtől volt. Azóta nem nagyon iszok ilyet, de akkor is elő jön. Tegnap is ittunk egy kevés pálinkát 3-4 pohárnál jött elő barátnőm az ölembe ült. Mondtam neki, álljon fel mert kezdtem sz*rul lenni, kicsit éreztem hogy száradok is a szívem a nyakamba dobogott. Gyorsan ittam rá vizet, utána egyből jobban lettem. Nagyából 10mp-ig tartott az egész. Régebben fogyasztottam kábítószert 2éven keresztül, egyszer rosszul lettem, azóta vannak ezek a dolgok. Már lassan egy éve tiszta vagyok. Ilyenkor mindig azt érzem hogy most fogok meghalni. Lehetséges a kábítószertől való rosszullét, kiváltott bennem ilyet. 1 hónapja kb a munkahelyen lettem, rosszul el is jöttem haza. Egész úton azon paráztam csak most ne jöjjön elő. Általában rosszullét után , kicsit kábának érzem magamat, melegben is fázok ilyenkor.2015. aug. 23. 11:16
1/1 cli_hlt válasza:
Szia! Ezek szorongásos epizódok (~pánikrohamok).
Ezek lényege, hogy ideges leszel, és ennek a testi tüneteit értelmezed félre, amitől még idegesebb leszel, mert azt hiszed, valami bajod van, még rosszabbul leszel, stb.
Bizonyos kábítószerek és gyógyszerek kiválthatnak ilyeneket a hatásuk, vagy az elvonásuk alatt. Stimulánsok (így a koffein is), pszichedelikumok, kannabinoidok jellemzően okozhatnak szorongást, de gyakorlatilag bármi, ami megváltoztatja a testérzeted, így akár depresszánsok, vagy disszociatív szerek is.
Ha nagyon zavar a dolog, tehát gyakran előjön, vagy sokáig tart, fordulj orvoshoz. Terápiával és/vagy gyógyszerrel ez nagyon jól kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!