Az alábbiakat tekintve milyen esélyem lenne egy perben a munkáltatóval szemben?
Egy árufuvarozó cégnél vagyok gépkocsivezető munkakörben. A munka persze nem csak ebből tevődik össze, hanem sok a kétkezi rakodás, pénzkezelés is. Sajnos azonban egyre több a baj a cégnél, és egyre kevésbé érzem hogy innen el lehetne tisztán menni. Mindenképpen per esélyes lehet a dolog. Egyrészt napi akár milliós összegű készpénzkezeléshez nem adtak semmilyen a pénz tárolására szolgáló eszközt, táskát, másrészt pénzkezelési oktatásom sem volt, s félő, úgy járok, mint egy kollégám, akinek ellopták a pénzét (800.000 Ft), és most havi részletekben vonják tőle. Másrészt műszakilag erősen problémás (balesetveszélyes) járművekkel kell dolgozni, melyért megint csak nekem kell fizetni ha szerencsésebb esetben a rendőr fog meg, s nem fejre állok. A munkaidőt rendkívül rugalmasan kezelik, de kifejezetten a munkavállaló kárára. A járművekhez szervizkönyv nem tartozik, írásban nem tudom jelezni a bajokat csak szóban, arra meg csak ennyi a válasz: "majd". Mik az esélyeim per esetén?
Ellopják a pénzt
Nem javítják a járműveket
Részben zsebbe fizetnek
Vezetési idő olykor 12-14 óra
Köszönöm a válaszokat előre is!
Persze hogy így igaz. De én nem találok hirtelen másik állást itt vidéken, így sajnos ki "kell" vinnem a rossz járművet, nadrágzsebben, táskámban tartom a készpénzt, minimálbért adnak, pluszt zsebbe még egy keveset. Szólni senki nem fog, de ha rám akarnak verni bármit is, azonnal per lesz belőle.
Köszönöm a választ!
Annó, mi kollektíve nagy cég ellen nyertünk pert, pedig az általad írtaknál sokkal lightosabban csinálták a sunyi húzásaikat, és minden ügyvédi segítséget és korrupciót bevetettek, de nem jött nekik össze.
Elég sokat jártam ez ügyben bíróságra....
Ellopják a pénzt-vegyél övtáskát,valami nagyobb méretűt.
Nem javítják a járműveket-keress egy csendőrt,kérj a kocsira egy kontrollt vagy gurulj be egy vizsgaállomásra.
Részben zsebbe fizetnek
Vezetési idő olykor 12-14 óra-ez már nehezebb eset,bizonyítani kell hogy mennyit dolgozol.ha nincs más akkor a műszak elején és végén tankolj,a számlákat fénymásold le magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!