Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért Elvis Presley-re mondják...

Miért Elvis Presley-re mondják, hogy a "Rock n Roll királya"?

Figyelt kérdés

Én szerintem ez téves felfogás, mivel: nem tudott egy hangszeren sem játszani (jó, gitáron egy-két kordot megtanult, ezen kívül semmi), írták neki a dalokat, zeneszerzői voltak és háttér zenészei.

Én szerintem a Rock n Roll királya címet Chuck Berry érdemelné meg, ugyanis: magának írta a dalait mint szövegben mint játékban, maga játszotta el a gitárjával (a Rolling Stone magazin szerint is a 7. legjobb gitáros valaha) és nem voltak háttérzenészei. Míg Chuck Berry ezt magától csinálta Elvis Presley-nek tucatnyi segítője volt... ti hogy gondoljátok?

2015. aug. 2. 21:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez is igaz...
2016. júl. 1. 17:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű az 50nes években a Rhytm and Blues-ból a Countryból és a Rockabillyből keletkezett a Rock n Roll. Elvis tette igazán népszerűvé, nem ő adta magára a király jelzőt hanem a közönség.. Talán a hangján kívül azért is mert lázadó generáció szóvivője volt az 50nes években + plusz fehér és + a jó képű kinézete miatt az amerikaiknak kellett egy Ikon ha már James Dean meghalt bár ő szinész volt... de talán az a válasz miért nem Chuck Berry, Little Richard, és Jerry Lee Lewis?? Hát neki nem volt úgymond ilyen kisugárzása gondolom én...
2017. szept. 14. 12:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Csak nézz meg egy ötvenes évekbeli elő felvételt, és rájössz, miért hívták királynak. Egyébként meg tudott hangszeren játszani, gitáron teljesen, nem csak pár kordot, zongorán és dobon is (meg ukulelén, de az hasonló mint a gitár)
aug. 3. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!