Ha felkeresi vakaki a gyámügyi hivatalt, másik család miatt be kell mutazkozni?
Lehet névtelen bejelentést tenni, viszont jobb névvel.
Én pár éve tettem telefonon bejelentést, mert az akkori szomszédom verte a gyereket meg a feleségét is. Mondtam az ügyintézőnek, hogy névtelen bejelentést szeretnék tenni. Ő mondta, hogy lehet, mert bármilyen bejelentést kötelesek kivizsgálni, de a gyakorlatban ez sajnos nem így működik, így érdemesebb lenne a nevemet adnom hozzá. Én ezt megtettem, mert attól, hogy az ő aktáikban szerepel a nevem, ezt tovább nem adhatják, köti őket a titoktartás.
Szóval ha azt akarod, hogy biztosan foglalkozzanak az üggyel, érdemes lenne névvel bejelenteni.
Nem adják ki a nevedet. De rákérdezhetsz a gyámügyesnél, hogy így van-e, ha megnyugtatást szeretnél.
Szerintem ne hagyd, hogy a félelmed miatt egy gyerek szívjon...olyan brutál tragédiák történnek manapság, amik megelőzhetőek lennének, ha nem lenne ennyi közönyös ember :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!