Van olyan film/dokumentumfilm (akár oktatófilm), ami nagyon jól bemutatja a 80-as 90-es évek Magyarországát?
Ha féligazságokat akarsz hallani, látni, akkor nézd a Szabadságtér 89-et.
A szocreál kor Rákosi kora, nem a 80-as évek.
Ugyanebben az időben nagyon hasonló volt nyugaton is a divat, a bútorok, a lakások, házak. Autók mások voltak persze, jobbak is mint a keletiek, de eget verő nagy különbség nem volt.
Köszi a válaszokat!
Azért írtam inkább a későbbi időszakot, mert igazából ezek az autók, bútorok még sokáig köztünk voltak, és a 80-as években (igazából a rendszerváltásig, tán még a 90-es évek elején) is előfordultak nagy számban, csak már akkoriban is RÉGIEK, elavultak voltak, én pedig ezen csodákat viseletes állapotukban még jobban is szeretem, mint új korukban. Az ajánlott filmeket pedig megnézem majd!
Esetleg a Nemzeti Audiovizuális Archívum kínálatában fellelhető híradók anyagaiból is nyerhetsz képet.
Én náluk csak '88 és az utáni híradókat néztem, de lehet, hogy van korábbi is.
Ezen kívül youtube-on kereshetsz '80-as évekbeli reklámokat, de ha csak beírod a keresett évszámot, és egy kulcsszót, rengeteg lehetőséget kidob -reklámok, hírmúsor részletek vagy akár a teljes adás, stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!