Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jézusnak valóban volt testvére...

Jézusnak valóban volt testvére? sőt felesége és gyereke is?

Figyelt kérdés

csak mert ezt halottam.

de még ez ellőt soha,tehát most akkor igaz ez?

van valami erről a bibliában?

2015. júl. 24. 21:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

tudod az istent megcáfolók mindent ki használnak ilt ki találnak annak érdekében hogy istent megcáfolják.

én pld már olyat is olvastam hogy Jézus fel sem támadt sőt a holt teste maradványait is meg találták, máshol meg csak a sírját.

szóval bármilyen baromságot képesek ki találni hogy cáfolják isten valóságát.

de aki már valóban meg ismerte az tudja az igazságot hogy isten nagyon is valós.

és a rossz nyelvek mindég is fognak valamit ki találni.

s ime a gonosz a földre ki vetve ki bosszút esküdve zavartságot és káoszt fog kelteni a vallások között, isten és ember között.

2015. júl. 29. 09:58
 12/21 anonim ***** válasza:
én nem cáfolok meg semmit, de miért ne lehetett volna felesége és gyerekei, az nem bűn szerintem, mert akkor az is bűn, ha valaki a feleségével gyereket nemz ?
2015. júl. 29. 16:14
 13/21 A kérdező kommentje:

46% bocs ha nem voltam elég érthető.

nem téged vádoltalak a cáfolással.

természetesen a feleség és a gyerek nem bűn.

már olyat is olvastam hogy Jézus fel sem támadt sőt a holt teste maradványait is meg találták, máshol meg már csak a sírját találták meg.

szóval ezek után már az nem is meg lepő hogy családja volt meg testvérei stb.

és a holt teste maradványai alatt úgy értem hogy a csontvázát.

sőt máshol meg már úgy olvastam hogy az egész családjával találták meg Máriával József el testvéreivel feleségével és a gyerekeivel egy közös sírban.

na látod már hogy miről is próbálok beszélni?.

2015. júl. 29. 17:11
 14/21 anonim ***** válasza:
na látod...senki nem tudja hogy volt, lehet hogy nőtlen volt, lehet hogy nem...biztosan feltámadt, mert akkor mit hisznek az emberek ha mégsem, egyszer majd minden kiderül
2015. júl. 29. 17:50
 15/21 anonim ***** válasza:
A Bibliában szerepel, hogy voltak "testvérei", de ez a szó az ókori zsidóknál unokatestvért is jelentett. Talán Erzsébetnek születhettek Jánoson kívül gyerekei, esetleg Máriának több testvére is volt, ahol a családban születhetett gyerek. Mária szűz volt, Jézus születése előtt, születésekor és születése után is.
2015. júl. 29. 18:01
 16/21 anonim ***** válasza:

hagyjuk már ezt a szüzességet...ettől is csak felmegy az agyvizem

na de ott van Illés, aki nem halt meg, pedig a halál minden emberen uralkodott Ádámtól fogva, vagy mégis van kivétel?

Sőt, nemcsak hogy nem halt meg, hanem "elragadtatása" után hónapokkal levelet is tudott írni Jórám királynak :D

2015. júl. 29. 18:18
 17/21 A kérdező kommentje:

én inkább a # 15 válaszolóval értek egyet.

mint ahogyan az a 6 hozzá szólásomban is raktam linket.

hogy pld ezt is olvastam.

[link]

tehát a testvérei szó nem feltétlen a vér szerintit jelenti.

mint ahogyan azt olvashatjátok a linkben pld,hogy esetleg unokatestvérekre, vagy más rokonokra hivatkozik a szöveg testvérekként.

vagy pld,a korabeli arámi nyelvben nem létezett szó az unokatestvéri rokonság kifejezésére, ezért a testvér szót használták.

2015. júl. 29. 19:24
 18/21 anonim válasza:

"Mária szűz volt,Jézus születése előtt,születésekor és születése után is" #15

"De nem ismerte őt,AMÍG Mária meg nem szülte ELSŐSZÜLÖTT Fiát.És Jézusnak nevezte Őt"Máté 1:25 Szerintem nem hiába használja pont ezt a két szót...nem azt mondja,hogy de nem ismerte őt...ott az AMÍG.ELSŐSZÜLÖTT...nem azt írja:Egyetlen.

"Sok asszony volt ott,akik távolról szemlélték mindezt.Ezek Galileából követték Jézust,és szolgáltak Neki.

Köztük volt a Magdalai Mária JAKAB ÉS JÓZSEF ANYJA,valamint Zebedeus fiainak az anyja."Máté 27:56 (keresztre feszítésnél)

Máshol pedig:

"Nemde ez az ácsmester és Mária Fia,JAKABNAK,JÓZSEFNEK,Júdásnak és Simonnak pedig TESTVÉRE?"Márk 6:3

:)szerintem

Felesége pedig nem volt,hiszen Ő ISTEN(és egyben ISTEN FIA:))

2015. júl. 30. 10:45
 19/21 anonim válasza:

18-as vagyok

"Köztük volt Magdalai Mária ÉS Mária,Jakab és József anyja.."Csak elírtam egy Máriát:)pedig fontos

2015. júl. 30. 10:48
 20/21 anonim válasza:
A Biblia azt írja voltak Jézusnak testvérei. De mivel ógörögről fordították latinra, onnan németre, majd magyarra, lehetséges, hogy sérült a fordítás. Tehát a testvér lehetett unokatestvér is.
2015. júl. 31. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!