Nyár vagy Tél? Ki melyiket szereti jobban?
Melyik évszakot szeretitek jobban?
Én nekem a nyár jobban bejön, mert meleg van, és tovább tart a világos. De arra vagyok kíváncsi, hogy kinek melyik tetszik jobban? Indoklást is kérek!
Én a telet szeretem jobban. Nagyon tetszik, amikor leesnek a levelek és át lehet látni a fákon és minden nyugodt, mert kevesebb ember járkál össze-vissza. Nyáron bántja a szemem az erős fény.
A tél az olyan hangulatos. Érzed, hogy már jön a karácsony és egy forró kakaót jobban tudsz értékelni.
Olyan szép, amikor minden fehérbe borul. Ki tudsz menni hógolyózni, hóembert építeni, és tényleg kihasználni, hogy milyen nyugodtak az utcák egy séta keretében.
Természetesen tél. Ahogy a @11es válaszoló is írta sokkal nyugodtabb minden. Én viszont nem is annyira a hó miatt hanem, hogy hamarabb sötétedik/hamarabb jön az est és mert hideg van.
Sokkal aktívabb vagyok ha hideg van. Este meg minden olyan... meghitt.
Plussz a hideg ellen lehet védekezni egy két plusz ruharéteggel, nyáron viszont nembújhatok ki a bőrömből is ;)
A tél a legjobb, legszebb időszak.
Minden csendesebb, kicsit lelassul, minden sokkal szebb, nyugodtabb.
A téli estéken/napokon ha fázol, felvehetsz egy finom meleg pulcsit és jólérzed magad, vagy iszol egy forró kakaót/teát/kávét, ami nagyon jól esik.
Este a finom meleg ágyban könyebb aludni is.
A nyár viszont meleg, izzadós, feszült, ha meleged van a bőrödet már nem tudod levenni, egy hideg ital nem tud annyira jól esni, mint egy forró (persze jól tud esni az is, de nem annyira).
Szóval számomra egyértelműen egy enyhe, vagy kicsit hűvös tél a nyerő.Esetleg egy 'hűvös nyár', amikor nincs kánikula.
Mind a kettőben van bőven olyan amit szeretek és olyan is amit nem. Igazából a tavasz a kedvenc évszakom, de mivel itt a nyár és a tél a téma, lássukcsak:
Nyár - szeretem:
- sokáig van világos
- éjszaka is lehet pólóban járkálni
- ahogy a forró betonról rálépek a nyálkás lépcsőre, befelé a Balatonba
- akármilyen típusú vízben csobbanni, a bányatótól az élményfürdőig.
- a lányok lengén öltöznek, ez igen jól hat a lelkiállapotomra
- nyáron van a szülinapom, és mindig kapok sok pénzt
- nincs iskola
Nyár - nemszeretem:
- mikor olyan meleg van, hogy úgy érzem ha elmozdulok a ventillátor mellől felgyulladok. A tél vitathatatlan előnye, hogy több ruhát mindig tudsz felvenni, viszont kevesebbet egy idő után nem :D
Tél - szeretem:
- az illatát. Az előbb könyököltem ki az ablakon, és nagyon finom téli illat van kint.
- mikor nagy pelyhekben esik a hó, és én valami meleg helyről nézem. Mintha a fehérségben egy kis megnyugvást találnék vagy nemtudom.
- karácsonyra a rokonok küldenek pénzt
Tél - nemszeretem:
- mikor belemegy a latyak a cipőmbe, szépen lassan átáztatja a zoknimat, és elfagynak a lábujjaim
- mikor ónos eső esik és nagyon csúszik a járda
- késnek a vonatok
- mikor nagyon hideg szél fúj, és már fáj az arcom
- egész évben magányos vagyok, de valahogy télen még szomorúbb hogy nincs kivel összebújni és meginni egy pohár forrócsokit, vagy a szemébe húzni a sapkáját és úgy átölelni.
Tehát mondhatjuk, hogy összessségében a nyár vezet. De a (két hét/évnyi) tavasz az ami mindent visz nálam.
Vagy legyen meleg, vagy legyen hó :D
Kettő közt értelmetlen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!