Menjek cukrásznak vagy ne? (többi lent)
Tetszik ez a szakma, de még nem nagyon sütöttem, főztem életembe. És gondolom nem árt, ha van egy kis gyakorlata
az embernek. Lehet, hogy egy sütit vagy egy tortát megtudnék csinálni, de egy marcipán formázás lehetetlen lenne számomra. (azthiszem) :)
> Tetszik ez a szakma, de még nem nagyon sütöttem, főztem életembe.
Ez önmagában nem probléma. De előbb én kipróbálnám a sütés-főzést, mielőtt szakmának választanám. Vannak egyszerű receptek, próbálj magadtól összehozni valamit, aztán utána eldöntöd, mennyire van hozzá idegzeted. De az az igazság, hogy a nehezebb recepteknek is nyugodt szívvel neki lehet állni, csak kellő önbizalom, bátorság, meg odafigyelés kérdése a dolog. Én – mint a legtöbb ember – autodidakta módon tanultam meg sütni-főzni. Az évek alatt két fontos szabályt sikerült megállapítanom a sütésről, főzésről:
1. A recept fontos! Mindig kövesd pontosan a recept utasításait, mennyiségeit!
2. Ne félj eltérni a recepttől, nyugodtan helyettesíts, egészítsd ki a receptet, improvizálj!
A sütés-főzés bölcsessége meg abból áll, hogy tudod, mikor melyik szabályt kell éppen alkalmazni. :-)
> Lehet, hogy egy sütit vagy egy tortát megtudnék csinálni, de egy marcipán formázás lehetetlen lenne számomra.
Pont azért tanítják, hogy megtanuld. Ha úgy mennének cukrásziskolába az emberek, hogy mindezt tudják, nem lenne szükség arra, hogy létezzen ilyen iskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!