Ha egy hozzátartozó Olaszországban halt meg, ottani, bejelentett munkaviszonya volt, olasz TB-t is fizetett rendesen, akkor a TB előbb a hűtés, majd a hamvasztás költségeit állja vagy nem?
Figyelj, itt a temetés, mint olyan, egészen más, mint Magyarországon.
Általában nincs boncolás, a temetés nagyon gyakran a halál másnapján van, akkor is, ha hamvasztanak.
A szertartás a hamvasztás előtt van, mielőtt a testet a hamvasztó kályhába teszik.
(Tudom, ez nagyon morbid, de tényleg.)
Nem tudom, mikor halt meg az illető, volt-e biztosítása, családja, hozzátartozója itt Olaszországban.
Nem tudom, hogy halt meg.
Amit tudok, hogy a temetkező vállalatok tényleg horribilis összegeket kérnek el.
Érdemes, minél előbb hamvasztatni, hogy a hűtést, tárolást ne kelljen fizetni.
Érdemes nagyon gyorsan keresni egy olyan temetkezési vállalatot, ahol kedvezményes a temetés, főleg, hogy ti sírhelyet és ceremóniát nem is akartok (Onoranze e Pombe Funebri - és a helység neve, ahol elhunyt)
Azt tudom, hogy Milánóban van egy cég, ami kedvezményesen vállalja a temetést, illetve a hamvasztást (cremazione)
A költségek miatt tényleg jó minél előbb lépni, felvenni a kapcsolatot egy megbízható vállalattal, vagy egy olyan jogi képviselővel, aki eljár a nevetekben.
Remélem, volt biztosítása, bár az idő, amíg az fizet.
Remélem, segítettem.
Az előző vagyok:
a fenti oldalon megtalálod egy hamvasztásos temetés költségét.
Azt írja, hogy
ez egy hamvasztásos temetés csomag Milánóban - ha a provinciában van, akkor 250 euróval több -,ami teljesen egyszerűen és felesleges gondolkodás nélkül mindent tartalmaz, amiben benne van az urna (és ha jól értem) az ÁFA. Mindez a legolcsóbb a jelenlegi piacon.
Ami nincs benne, az az dokumentumokra, engedélyekre kellő okmány bélyeg (marca da bollo)ára. Ez nem tudom mennyi. De szerintem, ha ehhez nem kötelező a hozzátartozó személyes megjelenése és megbízzátok a céget, ezt is elintézi, főleg, hogy nem kértek a hamvasztáshoz külsőségeket.
Valamint nincs benne az árban a temetői költség, de ez benneteket nem érint.
Mindenképpen beszélni kell a helyileg legolcsóbb céggel, hogy kezdjék el az előkészületeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!