Vajon kit fog megölni a zsoldos?
Figyelt kérdés
Három hatalmas ember ül egy szobában: egy király, egy pap és egy gazdag ember az aranyával.Elöttük egy zsoldos áll, közönséges származású, nem,nem túl sok ésszel megáldott kisember.Mindhárom nagy ember arra utasítja, hogy végezzen a másik kettővel.,,Tedd meg’’ mondja a király,,Mert én vagyok a törvényes királyod’’.,,Tedd meg’’ mondja a pap ,,Mert én az istenek nevében parancsolom!’’,,Tedd meg’’ monda neki a gazdag ember ’’és ez a arany mind a tiéd lesz!’’Mond hát ki marad életben és ki hal meg?''2015. júl. 18. 13:43
1/3 anonim válasza:
Ez most valami találós kérdés? Az egyik kollégámnak a vezetékneve "Zsoldos". A kérdés olvasásakor egy pillanatra azt hittem, hogy róla van szó. :D
2/3 anonim válasza:
zsoldos, = katonba aki zsoldért (pénzért) harcol,öl.
ez azt jelenti, hogy a gazdag embernek fog engedelmeskedni...
ha azt vesszük alapul, hogy buta, akkor pláne a gazdag embert fogja 'szolgálni', nem lenne esze hozzá, hogy a király nevében cselekedjen és elvegye a gazdag pénzét,
mondhatnánk, hogy a papnak fog engedelmeskedni, mert fél Isten haragjától, de ha olyan buta, akkor úgysem gondol a jövőre és azt fogja hinni, ha nincs a pap, akkor Isten sem lesz dühös rá.
tehát ha buta ÉS pénzért öl, akkor egyértelműen a király és a pap hal meg.
ha valami beugratós kérdés volt, akkor pedig nem tudom.
3/3 anonim válasza:
Áá, régi kérdés de valahonnan nagyon ismerős. A válasz pedig: annál van a hatalom, akit a közemberek hatalmasnak tartanak. Tehát az marad életben, akit a zsoldos a legtöbbre tart, legyen az a törvény, a hit, vagy a pénz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!