Magyarországon rám hívhatják a rendőrséget ijesztgetés miatt?
Üdv!
"Kezdő maszkmester vagyok" és csinálnék néhány videót arról, hogy hogyan kell bizonyos horror szereplőket stb.-t elkészíteni élethűen... és a lényeg az, hogy ha kimennék így az utcára és néhány ember mögött búúúúú-znák egyet (persze semmi fizikai érintkezés vagy további üldözés és azt felvenné egy másik ember és ez is benne lenne a videóban, azzal sértenék-e jogot(arc eltakarás természetesen lenne) és fiatalokra gondoltam nem felnőttekre és idősekre vagy gyerekekre.
Öltözz be Érmelléki Kuglófembernek! Garantált a siker!
Attól még a zsernyákok is félnek :D
Ha filmes producer lennék, vagy bárki más olyan, aki befolyással bír, kirúgnálak ilyenért, még akkor is, ha a legjobbak közé tartozol.
Egyénként komoly bajod lehet belőle a megveréstől (ami nem helyes), a gondatlanságból elkövetett emberölésig bármi.
Jogot akkor nem sértesz csak, ha nem ijesztgetsz senkit, a felvételt előre megbeszéled, s papír alapú (!) írásos engedélyt kapsz a közzétételre.
Ezen felül: egy tavaly született jogszabály szerint senkit nem szabad lefotózni közterületen annak beleegyezése nélkül. Marhaság, de ez van. Előtte csak a közzétételhez kellett engedély, de akkor sem mindenhez.
Jogilag ma az a helyzet, hogyha a Bazilikát fotózod Pesten, de előtte áll egy ember, nem fotózhatsz.
Fura egy népség a gyakorié. Az én megalapozott válaszom most 19%, a marhaságot megköszönöd.
Hát sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!