Könyorgöm valaki segítsen?
Nos szépen kérem a ronda kommentelőket hogy tartsák meg maguknak. Próbálom rövidre fogni.
15 éves lány vagyok. A családomman nincs túl jó kapcsolatom mert mikor kinyitom a számat valami rosszat mondanak mint pl: 3 gramm agyad van, milyen hülye vagy, mások gyereke sokkal okosabb. Pedig nem is mondok hülyeségeket.( tök alap dolgokat mondok nem valai húú de hülyeséget) Jó egy kicsit undok vagyok de a tanáraim szerint azért mert a szüleim folyton ilyeneket mondanak nekem és mivel meg kellett védenem magam ilyenné váltam. A szüleim elég maximalisták de az már rég nem érdekel megtanulam tenni rá magasról.A suliban folyon cikiznek hogy sokat beszélek ( ami 6 ban volt utánna nem beszéltem mert gúnyoltak és most ez rám ragadt).A szüleim alig engednek el valahova nyári szünet van és 2 hete ki sem tettem a lábam a szobámból. Ez mindig is igy volt. És mivel nem teszem ki a lábam a szobámból eluntam a szobám. Mindig próbálok rajta változtatni de sose megy. Ezen kivül pedig minden rózsaszín és blaah már :) A stilusomat sem tudom saját magam kitalálni abban a kategóriában is elveszett vagyok. Ja meg van egy olyan izém nem tudom minek hivjam hogy a pénztárosokklal meg ilyenekkel nem merek beszéni és egyedül nem is merek lemenni negyobb boltokba. Mindig a barátnőm fizet helyettem. Nem tudom ha lemegyek rosszul szorongva érzem magam. És az lehetséges hogy akármilyen hobbival próbálkozom semmi sem sikerül? Nagyon rosszúl érzem magamat már ugy általában is ezek miatt. Nem sajnáltatni akarom magam vagy ilyesmi csak már kicsit elegem van és segítséget kérek. Ha valakinek ezzel elrontottam a kedvét (nem hzem de akkor is ) bocsánat.
És a válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm....
Én 13 éves koromban nem mertem beszélni senkivel sem. Sőt én is 15 éves koromra beszéltem másokkal.
Ha jól tudsz színlelni, akkor színlelheted azt, hogy már nem érzed jól magad, és mutasd a szüleidnek, hogy szinte már depressziósság váltál a sok egyedülléttől. Ha kell, akkor mondd a szüleidnek, hogy pszichológushoz szeretnél menni, mert már nem bírod ezt.
Egy anya se szereti, ha a gyerekét pszichológushoz kell vinni. Ha elmész a pszichológushoz kérhetsz időpontot, és elmondod neki mi a helyzet. De ez egy keményebb megoldás. Én még nem próbáltam, mert nekem nincs ilyen jellegű gondom már.
Vagy beszélj a szüleiddel. Mondd meg nekik, hogy fejezzék ezt be, mert neked rosszul esik, és mondd el nekik az igazat.
Ha tudsz zenélni, akkor dalban, átérezve, akár még könnyeket is kicsalhatsz a szemükből. Ha megkérdik, hogy miért vagy szomorú, akkor csak azt mondod, hogy miattatok.
Beszélj velük, mert ez valóban nem lesz így jó, hogy egész nap otthon vagy. Egészségtelen, és az életben se fogsz boldogulni, ha nem ismerkedsz meg a nagy világgal, és nem lesz önbizalmad, bátorságod az élethez. Mindenképpen beszélj velük.
De azért szépen, mert a csúnya szavaktól, és a veszekedéstől még soha nem egyezett bele senki semmibe. Készülj fel minden eshetőségre, és nem távozz el tőlük addig, míg meg nem kaptad, ami jár neked.
Mondd nekik, hogy minden embernek van gondja. Mindenkinek az a legnagyobb gondja, amit nehezen tud legyőzni. Ez a határ mindenkinél máshol van.
Te 15 éves lány vagy. Akire a szüleid céloztak, szerintem egy 30-35 éves felnőtt ember, aki munkába jár, családja van stb. Ezzel ne hasonlítsanak már téged össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!