Excel-ben hogyan tudok így összeszámolni valamit?
Az kellene, hogy van egy táblám amiben három oszlop van. Elsőben egy kezdő dátum utána a befejezés. A harmadik oszlopba bekerül(egy azon cellába) hogy 1 fogorvos 2 sebész. Tehát 2015.06.01-től 2015.06.07-ig az adott épületben 1 fogorvos és 2 sebész dolgozott. Egy másik épületben dolgozott 2 fogorvos 1 sebész és 2 ápolónő 2015.06.04-től 2015.06.08-ig. Na most azt szeretném, hogy ha valahova beírom hogy 2015.06.05. akkor alá írja ki nekem hogy azon a napon összesen 3 fogorvos 3 sebész és 2 ápolónő dolgozott. Tehát a cellában az legyen, hogy: 3 fogorvos 3 sebész 2 ápolónő.
Ezt úgy is lehet, hogy egy külön fülön csinálok egy cellát ahova beírom a dátumot 2015.06.05. Majd alá egyik cellába 3 kerül az alá is 3 az alá 2 és minden szám mellett ott szerepel a számhoz tartozó munkanem.
Tehát van egy cella ahova dátumot írok ill. be vannak írva alapból a munkanemek és a dátum alapján ki kellene dobnia a munkanemekhez tartozó számot.
Ami viszont változatlan az az, hogy a tól-ig táblázatban egy azon cellába kell írni mindent. (pl. 1 fogorvos 2 sebész).
Ez így excelben megoldható? Akkor megenne ha írhatnám alapból a tól-ig résznél külön mindet, de nekem egybe kell írnom, így nem találtam rá megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!