Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Műsorvezető, statiszta vagy...

Műsorvezető, statiszta vagy riporter álláshoz mikre van szükség? Milyen iskolák elvégzésére van szükség?

Figyelt kérdés
Nagy álmom hogy tévénél dolgozhassak ennek hogy vágjak neki milyen iskolákat célozzak meg?
2015. jún. 22. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Legkönnyebben statiszta lehetsz. Az ugyan nem állás, viszont semmi nem kell hozzá. Mármint képzettség. Vannak statisztaszervező cégek. Ezekre keress rá. Megélni belőle nemigen lehet.

A másik kettővel kapcsolatban meg az a baj - életkortól függetlenül -, hogy ha itt kérdezősködsz, akkor már régen rossz. Nem neked való.

Aki valóban színész akar lenne, az tudja. Az újságírással ugyanez a helyzet.

Szabó lehet valaki úgy, hogy gondol egyet, jelentkezik iskolába, megtanulja a szakmát, s kész.

A színészet, újságírás az hivatás.

Már pici korodban, amikor még nem is tudod, mit teszel, produkálod magad. Később sokat olvasol, nézel színházi közvetítéseket, színházba jársz. Rajongsz a klasszikus és modern drámákért, megveteted szüleiddel a szaklapokat stb.

Az újságíró meg nagyon nyitott, érdeklődő, fogékony a világ dolgai iránt. Kérdez, gondolkodik, következtet.

Te most kérdeztél, de nem ilyen kérdésekre gondolok.

2015. jún. 22. 12:38
 2/5 A kérdező kommentje:
értem,és köszönöm a válaszodat! de még az a kérdésem lenne hogy a műsorveztősdi? azzal mi a helyzet?
2015. jún. 22. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Újságíró=műsorvezető

Alapesetben. Bóvli kercsatornáknál 70-es IQ is elég, s tanulni sem kell.

2015. jún. 22. 13:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! de én utána néztem pl a tv2 akadémiának ott ezek szerepelnek Tantárgyak

Műsorvezetés- elméleti ismeretek

Műsorvezető szerepe, ezen belül is :infotainment műsorok, show-műsorok;

felkonf írás; öltözködés a kamera előtt; viselkedés kamera előtt;

Műsorvezetés- gyakorlat

súgógépről olvasás

füles” használata

hogyan dolgozik a műsorvezető a virtuális stúdióban?

élő adás

páros műsorvezetés

interjúkészítés

Beszédtechnika

Szerkesztési alapismeretek

Televíziós műfajismeret

Vizuális ismeretek

Médiajog

A képzés helyszíne: 1145- Budapest, Róna u. 174 (TV2) és 1139- Budapest, Frangepán u. 50-56. (Kodolányi János Főiskola)

A képzés két féléves. Az első félév február- júniusig, a második félév szeptember- januárig tart.

Az órák menete heti rendszerességgel: pénteken 17.00-21.00 és szombaton 9.00-13.00

Tandíj: 390 000,- Ft + Áfa /2 félév

Legközelebbi képzésindulás: 2016. február 20.

A képzés megkezdésének feltétele:

érettségi bizonyítvány megléte (külföldön szerzett bizonyítvány esetén hivatalos fordítás)

a TV2 Akadémia írásbeli és szóbeli vizsgájának sikeres teljesítése

legalább első féléves tandíj befizetése beirtkozáskor

ez mennyire komoly?

mennyire nehéz elvégezni?

2015. jún. 22. 13:24
 5/5 anonim válasza:
Ne viccelj! Mennyire nehéz elvégezni? Álmod vagy sem? Nekem TV2 akadémiára nem volt pénzem, de megtaláltam a módját, hogy a tűz közelében legyek. Ha Te nem találod fel magad, akkor egyetértek az elsővel: nem Neked való ez a pálya!
2015. okt. 12. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!