Szóbeli érettségin milyen érzés megbukni? (középszint)
Nekem a magyar nagyon gáz lett természetesen Murphy törvényei szerint kihúztam azt a tételt amiről halvány finhom nem volt.
Ment az "ööö"-zés rendesen, de szerencsére az elnök épp nem figyelt oda, így ha minden igaz azért sikerült vmit össze ügyeskedni. Többi nem volt annyira gáz, töriből a bolsevik diktaturát huztam amit szinte kronológiából és a forrásból össze lehetett hozni, + még magam is tudtam hozzá pár dolgot. Angol könnyű volt az nem gond,biosz kicsit húzósabb volt, de azért össze csurdult-csöppent abbol is ez-az.
#10 majd irj h mi lett :)
#10 vagyok, jó lett! Pedig mindegyik tételsorban (magyarból és töriből voltam) azok maradtak a végére, amik nem mentek, kivétel egy-egy jóval. És mindegyikben beletrafáltam a jókba!! :')
Irodalomból Juhász Gyula költészete volt (igaz, a borítékban az volt hogy az impresszionista költészetét mutassam be, ahhoz köpni-nyelni nem tudtam volna, de a tanárom nem is kérdezett rá). A verseinél segített a tanárom, de összességében szerintem jó lett.
Nyelvtanból az információs társadalmat húztam (kb mindenki, akivel beszéltem, ezt kaarta húzni). Én át se néztem előtte, mondom ez olyan könnyű, nincs rá szükség :D Aztán nem is volt para, pár perc alatt ledaráltam, és gyakorlati feladatom se volt külön, mert az a tétel elmondása volt (sms meg email).
Törinél a középkori városok és kereskedelmi útvonalakat jöttek, a városokat nagyon toltam, az útvonalakat kevésbé, a végén következő kérdések tettek igazán keresztbe, alig tudtam válaszolni. Térkép alapján (is) kellett mondani kereskedelmi városokról okosságokat, hát nem ment, mivel a térképen annyi volt, hogy hol van arany, réz meg sóbánya, nekem meg viaszról meg heringekről kellett volna beszélni :D No sebaj, ez se lett rossz összességében, ofőm meg is dicsért utána.
Ennyi történt velem, délután kettőkor kerültem sorra, 15 emberből a 13. voltam.
6-os válaszoló vagyok, nekem is sikerült :)Gőgö$_Gúnár köszi, hogy drukkoltál, és bocsi, hogy nem reagáltam előbb. :)
Én ezeket húztam:
Töri: Athéni demokrácia
Nyelvtan: Mondatok szerkezete
Irodalom: Kosztolányi: Édes Anna
Gratulálok mindenkinek, akinek sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!