Van itthon egy 2mm-es fültágítóm. Elszeretném kezdeni tágítani a fülem, de nem tudom hogyan álljak neki?
Szia!
A fültágításban a leglényegesebb, hogy ne siesd el.
Én csigával és tüskével tágítom a fülemet, az elején nagyon nehezen ment, csúnyán begyulladt, mert elsiettem, ki kellett vennem, és pár hónap után újra kezdenem.
Fürdés után érdemes próbálkozni, mert akkor felpuhul a füled, és/vagy használhatsz testápolót is, ugyanezen okok miatt. A fültágítóim is be szoktam kenni, hogy jobban csússzon, de ha érzed, hogy nem megy tovább, akkor hagyd, kend be valami zsíros krémmel a füled elöl-hátul, és pár óra pihenés után óvatosan próbáld beljebb tolni, vagy ha tüskéd van, akkor csavargasd.
Én az első 6mm-nél mindig akkor tágítottam, ha már nem fájt, nem volt érzékeny, ha mozgattam benne a tágítót, már áttértem a "2 hetente 2mm-t" módszerre.
A gyógyszertárban lehet venni fertőtlenítő spray-ket, és Betadine-t, bár nekem ezektől kicsit kiszáradt a fülem, és ha bedurran a füled, érdemes beszerezned Tetran kenőcsöt, egy csodaszer! Teafaolajat is használok, a gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása miatt, bár inkább csak az esti tisztításnál, a tüskémet pedig kézfertőtlenítő kendővel szoktam letörölgetni.
Köszönöm a válaszokat, azóta már 4 mm-nél járok.
Igazából vettem egy 1,6-os csigát, azzal könnyebb volt elkezdeni, mert a 2mm-es nem nagyon akart belemenni. (Mondjuk akkor már kb fél éve nem volt fülbevaló a fülemben, szóval érthető.xd
Szép lassan haladok a magam tempójában, és imádom*-*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!