Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Közfoglalkoztatott kötelezhető...

Közfoglalkoztatott kötelezhető parlagfűírtásra?

Figyelt kérdés
A munkaügyi központ kiközvetített közfoglalkoztatotként egy céghez, mint adminisztrátor. A felvételi elbeszélgetésen nem esett szó arról, hogy parlagfőírtásra is kötelezhetnek. Amikor megkaptam aláírásra és elolvasásra a munkaszerződésemet, akkor benne szerepelt,hogy parlagfűírtásra is erdőbe kiküldhetnek. Aláírtam, mert ha visszautasítom, akkor még a 22800.-Ft.-ot sem kapom. Ez nem zsarolás? A munkaügyes teljes nyugalommal közölte, hogy még az előző Minisztérium kérte, hogy ne csak a munkaköri leírásban szerepeljen ez, hanem a munkaszerződésben is. S.O.S tudna valaki tanácsot adni? Se jogszabályi hivatkozás, se rendeletre hivatkozás nem szerepelt mellette. Előre is köszönöm a válaszokat. Nagyon kíváncsi vagyok..
2015. jún. 11. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a szerződésben amit aláírtál feketén-fehéren rögzítve van hogy "külső munkára" parlagfűírtásra is menni kell, akkor teljesen szabályos az egész. Mivel alá is írtad a szerződést, vagyis tudsz róla, így bármikor kötelezhetnek a szerződésben leírtakhoz a parlagfűírtáshoz.

Ebben nincs semmi törvényellenes.

Ha allergiás vagy a parlagfűre, akkor elég egy orvosi igazolás, és mentes leszel a parlagfűírtásnál.

2015. jún. 11. 18:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Az egyik gyerekem igen, a másik a nyári fákra...megnézetem...köszönöm a választ.:-)
2015. jún. 12. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!