Aliexpress rendeltem egy cipot csak folyton lebukok vamon mert?
Szijasztok Szlovakiabol vagyok es van ez az aliexpress
es rendeltem cipot es az a baj hogy a vam mindig lefoglalja csak cipot de mas mindegyik ide erkezik mar megprobaltam ide hozni hogy nem cipot irnak a dobozra hanem taskat es meg ugy is lebuktam tehat valaki biztos tapasztaltabb hogy hogyan szalitja cipot szlovakiaba hogy nem bukjak le vamon kell valami bizonyitek level vagy hogyan hozam be ?
Udv:Gergely
Hiába írtál privátba, nem volt benne semmit titkos meg személyes.
Nem ismerem a szlovák törvényeket. Én nem állítottam semmit, csak kérdezek, mert kevés az információ.
Most még mindig az.
Megpróbálok újra nekifutni, mert nagyon fárasztó vagy.
Ami biztos: Unión belül nincs sem vám, sem áfa. A cipő nem jövedéki termék, így azt bárki bármilyen mennyiségben és célból oda viszi, ahová akarja.
Lebukni bűnözők szoktak, s ez nem szavakon lovagolás. Bűnöző vagy-e?
Újra kérdezem: Szlovákiába tilos cipőt importálni Unión kívüli országból? Nagyon meglepne.
Magánszemélyként rendeled, vagy cégként. Egy darabot, egy párat, ezer párat, komplett hajórakományt?
Ha a termék Unión kívülről érkezik, van egy értékhatár, ami alatt nem vámköteles, felette igen.
Szóval, akarsz segítséget, vagy nem?
Magyarországi címre hiába rendeled, mert a szabályok hasonlóak. Ha Szlovákiában vámot kell fizetni, akkor majdnem biztos, hogy Magyarországon is?
A lefoglalás nem úgy történik, hogy lefoglaltam, s kész. Van egy határozat is. Abban mit írnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!