Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemre Mikor hogyan és hol kell jelentkezni?
Eddig csak magyar egyetemejet jelentkeztem és nem tudom itt hogyan működik a jelentkezés
Mikor hol és hogyan kell jelentkezni? Hallottam,hogy valamilyen tesztkönyvből kell felkészülni az írásbeli vizsgára, azt onlike meg lehet- e vásárolni? Ennek van magyar nyelvű kiadása is?
Szóbeli vizsgarész van, vagy csak írásbeli?
Milyen itt a az orvosképzés?
A gyakorlatok csak románul zajlanak?
Van-e államilag támogatott képzés vagy csak költségtérítéses? Ilyenkor mennyibe kerül egy félév?
A ponthatárt mikor tudnám meg?
Van esetleg lehetőség, ha esetleg nem romániában szeretném folytatni a fanulmányaimat, hogy átjelentkezek magyar egyetemre?
Kollégiumba,csak román állampolgárok jelentkezhetnek? Ha igen az albérletek nagyon drágák?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Gyakorlatok csak romanul vannak, kiveve ha kifizeted az 5000 euros kepzest, akkor szobaallnak veled angolul is. De meg angol kepzesen is kell roman nyelvvizsga csak kesobb.
Meg nincs kiirva a jelentkezes.
Online nem lehet megvenni a konyvet. Csak irasbeli van.
Kollegiumot a hatranyos helyzetben levok kapnak.
Atvenni nem biztos, hogy atvesznek, a szerencsedtol fugg.
Ponthatart meg aznap megtudod mikor megirod.
1.Mikor hol és hogyan kell jelentkezni? - tavaly július 7-8 után lehetett jelentkezni, mivel itt csak akkor jár le az érettségi. És online jelentkeznek a diákok.
2.Hallottam,hogy valamilyen tesztkönyvből kell felkészülni az írásbeli vizsgára, azt online meg lehet- e vásárolni? - online vásárolható meg az egyetem oldalán (umftgm.ro)
3.Ennek van magyar nyelvű kiadása is? - igen, van :)
4.Szóbeli vizsgarész van, vagy csak írásbeli? - csak írásbeli.
5.Milyen itt a az orvosképzés? - azt mondanám, hogy közepes. van amit keményen megkérnek, van amit nem. (pl. az első félévben a szesszión egyik tanár több, mint 50 diákot vágott el)
6.A gyakorlatok csak románul zajlanak? - igen, románul.
7.Van-e államilag támogatott képzés vagy csak költségtérítéses? - a magyarok, mivel kevesebbet írnak, mint a románok, ezért 130 hely(ha jól tudom) állami. Egyébként 8,000 lej/év
8.A ponthatárt mikor tudnám meg? - aznap, általában 6-7 körül, már kiteszik az eredményt. :)
9.Van esetleg lehetőség, ha esetleg nem romániában szeretném folytatni a tanulmányaimat, hogy átjelentkezek magyar egyetemre? - van erasmus. viszont egyik ismerősöm átíratkzott egy másik egyetemre 2 év után.
10.Kollégiumba,csak román állampolgárok jelentkezhetnek? Ha igen az albérletek nagyon drágák? - bentlakásba bárki jelentkezhet. de kint lakás sem drága (átlagban 100 euró+közköltség)
Az egyetem oldala: [link]
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan, ha tudok segítek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!