Titokban kell elküldenem egy levelet édesanyámnak. Hogyan csináljam?
Ajánlott szelvénnyel kellene, de nem tudom, mi az. Sohasem adtam még fel levelet - postában se voltam még.
Szóval, először gondolom meg kell vennem a borítékot. Azt a postán kell?
Ha a levél megvan, beleteszem a tartalmát. Hogyan csináljam az ajánlott szelvényes ügyet? Mi az egyáltalán? Kell bélyeget is vennem?
Nagyon hálás lenék, ha valaki tudna segíteni.
Levelet borítékba teszed, megcímzed.
Postán odamész egy ablakhoz, és elmondod, hogy ajánlottan szeretnéd küldeni a leveled, kérsz egy szelvényt hozzá.
Ez egy kis lapocska, amire fel kell írnod a saját neved,címed, illetve annak nevét és címét, akinek megy a levél. (Meghatározott helyre kell beírni az adatokat, úgyhogy nem nagyon lehet eltéveszteni.) Felsorol lehetőségeke, hogy miként szeretnéd küldeni a levelet, te beikszeled a felajánlott lehetőségek közül, hogy "Ajánlott"
/Van még rajta pár dolog, de azokhoz nem kell írnod semmit, majd a posta tölti ki a továbbiakat./
Utána visszamész az ablakhoz és odaadod a postásnőnek a leveledet és a kitöltött szelvényt. Ő meg megmondja, mennyibe fog kerülni.
Természetesen kell rá bélyeg, de ha a postán adod fel a leveled nem kell előre megvenned, mert a megcímzett levél alapján a postáskisasszony mondja majd, hogy mennyibe fog kerülni a feladása.
Amúgy biztos, hogy készséggel segítenek, bármilyen kérdésed van levélfeladás vagy egyéb ilyen postai dologban, úgyhogy ne aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!