Valóban édes a bosszú?
Figyelt kérdés
Van egy személy, aki eddig nagyon soka bánatot és kellemetlenséget okozott nekem. Az élet most úgy hozta, hogy méltó bosszút tudnék állni rajta. Ez a bosszú nem egy diákcsíny méretű, de nem is életromboló. Pont olyan mértékű, amit megérdemelne az illető, és ráadásul rá sem jönne, hogy ki tette vele.
Ti bosszút állnátok vagy hagynátok a fenébe, mert az élet úgy is mindent elintéz helyettem?
2010. febr. 25. 08:20
1/9 anonim válasza:
Én biztos bosszút állnék. Sajnos aki engem bántott éveken keresztül, azt sehogy nem tudom visszaadni,de megtenném ha tehetném.
2/9 anonim válasza:
Attol fugg, hogy mirol van szo. Bizonyos esetekben tobbet is erdemelhet. De nem szabad szerintem sunyiban csinalni. Ha lehet tudja meg, hogy te voltal.
3/9 anonim válasza:
Én az utolsó mondatod második felével értek egyet.A bosszú lesüllyedés.Ha megteszed,lehúzott oda,ahol ő áll.Semmi nem marad büntetlenül(sajnos-hál'isten)persze mi legtöbbször nem tudjuk lekövetni a pillanatot,mikor megszívja a kis genyó:)
4/9 A kérdező kommentje:
én személy szerint végig látnám, ahogy megjárna. Évek óta rengeteg keserűséget okozott ez a személy. Csak az a baj, hogy a lelkiismeretemmel vívódok. Egyik pillanatban úgy vagyok vele, hogy azonnal megteszem, amikor meg ott állok, hogy egy mozdulat, akkor tipródok, hogy biztos akrom e. Ja és a legszebb, hogy tudom, hogyha fordított lenne az eset, ő gondolkodás nélkül, azonnal megtenné.
2010. febr. 25. 14:43
5/9 anonim válasza:
Na látod,Ezért különbözöl tőle.Minden esetre tiszteletre méltó,hogy a lelkiismereted nem hagy azonnal dönteni.
6/9 anonim válasza:
Nem beszélhetlek le a bosszúról:ez a Te döntésed.Minden esetre bárhogy döntesz,abban nyugodj meg.Ne bánd meg,ha megtetted,és ne nyugtalanítson,ha nem.
8/9 anonim válasza:
attol függ hogy miaz,én személyszerint megtenném és ha megalázó akkor a szemébe röhögnék,aztán 1 hétig gyötörne a lelkiismeret...de dönts te.
9/9 anonim válasza:
Meg kell tenni.Ha magadnak nem okozól galibát vele,csak neki,akkor kötelező szerintem. A lényeg,jogszabályt nem sérts, életet ne olts ki.De ha valami olyan hátrányos helyzetbe hozod,ami betesz neki akár egy életre is,az remek megoldás. De a bosszú csak akkor édes,ha az illető tudja,hogy ki is állt rajta bosszút. Bár ha már szenvedni látod a rosszakaródat,az is okozhat lelki megnyugvást. Az élet sosem igazságos, nincsenek happí endek,nincs isteni igazásgszolgáltatás,sem sors, csak balszerencse,és mindeki úgy alakítja az életét ahogy számára célszerű.Én ebben hiszek,és amit meg kell tenni ,az bizony meg kell! Hajrá,sok sikert hozzá,vesszen a férgese!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!