Az ember, aki a céljainak szenteli az életét. Mi a véleményetek róla?
Figyelt kérdés
Sok ember megszületik,felnő,dolgozik,családod alapít és meghal... Én ennek semmi értelmét nem látom, hogy ilyen egyszerű életem legyen. Az élet nekem abból áll, hogy a céljaimat elérjem, és csak törjek előre.
Ti hogy látjátok az élet értelmét? Ti is inkább törtetők vagyok, vagy inkább a biztonságos nyugodt életet akarjátok?
2015. máj. 14. 22:29
1/2 anonim válasza:
Én mindkettőre vágyom. (És az a nyomasztó hogy jelenleg mindkettőtől fényévekre vagyok). Nem akarok magányos munkamániásként élni de úgy se akarok a jövőben családfő lenni hogy ezen kívül semmiféle más teljesítményt nem tudok felmutatni. Úgy hiszem egy igazán jó szülőnek a gyereknevelésen kívül is kell legyen célja különben "ráakaszkodik" a gyerekre mert ő az egyetlen "cél". (Amikor a gyerek felnő nem engedi kirepülni a fészekből, ha az ki is repül gyakran hívogatja minden kis jelentéktelen dologgal stb.)
2/2 anonim válasza:
Teljesen emberfüggő. Van, akinek az az életcélja, amit te leírtál: megszületik, felnő, dolgozik, családot alapít, meghal. És akinek ez a célja, az boldog lesz ettől. Ezzel így ebben a formában nincs semmi baj. Amikor már kényszerből csinálja az ember akkor van baj. Hasonló véleményen vagyok mint te, azt tekintve, hogy el szeretném érni a céljaimat, ne egy sablonos munkaközpontú életem legyen. Manapság a probléma gyökere az, hogy sokan a munkát tekintik az életüknek, holott a munka azért van, hogy megkönnyítse az életünket. Sajnos az idő nagy részét felemészti a munka, így az életre nem sok ideje marad az embernek. De ha olyan munkát végzel amivel eléred a céljaid, akkor gyakorlatilag nincs miért panaszkodnod. Ha valakinek az álma, hogy villanyszerelő legyen, ő boldog is lesz villanyszerelőként egy tök átlagos élettel, hacsak nincsenek egyéb céljai. Nézőpont kérdése az egész. Utolsó kérdésedre válaszolva: én az vagyok, aki a törekvéssel akar biztonságos nyugodt életet teremteni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!