Mostanában azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy Hitler és a németek, egyáltalán nem voltak olyan rosszak, mint ahogy beállítják őket. Vagy rosszul gondolom?
nem vagyok egy elfogult politikus féle, se náci se semmi, de mostanában mégis gyakran gondolkodok ezen a kérdésen, hogy miért vannak rosszként beállítva. Dédnagyszüleimtől, mindig azt hallotam, hogy a németek uriemberek voltak, egyiküket, egy német katona tartotta életben, az oroszoktól. Arra gondoltam, hogy ez az egész, hogy a "németek rosszak", csak egy dolog, ami a zsidó kampány, vagy néphülyítés, nem tudom, egy része. Mert ugye a felsőbb rétegekben rengeteg a zsidó. elég ha csak a magyar televíziót vesszük figyelembe. És ha Hitlerék befejezték volna amit elkezdtek, lehet nem itt tartana most pl Magyarország sem, meg úgy az egész világ (mondjuk ez biztos, mert akkor minden más lenne, így vagy úgy).
Nem tudom értelmesen fogalmaztam e meg, de nem nagyon értek hozzá, szóval az írjon aki ért, mert ez érdekel.
Valamennyi része igaz, amit mondasz.
Hitlernek elég idióta baklövése volt az antiszemitizmus, ugyanis véleményem szerint nem lehet egy népcsoportot kollektíven hibáztatni valamiért. Hülyeség az általánosítás, mert _mindig_vannak_kivételek.
Amúgy nem tudom, hogy olvastad-e például a Mein Kampf-ot? Érdekes volt elolvasni, megváltozott a véleményem Hitlerről is. Na nem azt mondom, hogy aranyember volt, de az biztos, hogy a történelem túloz. Hitler fellendítette az országát, kiváló vezető volt: gondoljunk csak az iszonyatos méretű seregre. Biztos láttál már fotókat, videókat Hitler birodalmi felvonulásairól. Elképesztő mennyiségű embernek tudott parancsolni, hatást gyakorolt rájuk.
Most zsidó kampány, vagy nem; ez hülyeség szerintem... Eleve a zsidózás/cigányozás nem az én kenyerem, nekem tök mindegy, hogy valaki milyen bőrszínű, vallású, népcsoportú. Számomra az ember az ember, és a tettei alapján ítélem meg őket.
Ami biztos, az az, hogy a történelem ha nem is meg van hamisítva, de egy csomó helyen el van torzítva. Mindig az adott korszak ízlésének megfelelően van beállítva a múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!