Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Beírathatom a gyermekem...

Beírathatom a gyermekem iskolába Angliában nyelvtudás nélkül?

Figyelt kérdés
Most kezdi az iskolát de szertnénk kiköltözni. Nem tudom nyelvtudás nélkül felveszik-e, vagy van-e bevándorló iskola.

2015. máj. 10. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem csak beirathatod, hanem be is kell iratnod.

Ha nincs angol nyelvtudása akkor is bekell járnia ott kell lennie minden tanitási órán. Bevándorló iskolárol nem tudok.

Vedd fel a kapcsolatot az itthoni és a kinti iskolával is a további lépésekért.

2015. máj. 10. 19:19
 2/3 anonim válasza:
Az iskolákban fel vannak készülve az olyan gyerkőcökre, akik nrm beszélik az angolt, így felesleges aggódnod, hamar fel fog zárkózni nyelvből. Arra viszont számíts, hogy nem Te választod ki neki a sulit, hanem a helyi council oktatási osztályán kell egy nyomtatványt kitöltened, megjelölhetsz 3 iskolát, majd írásban kapsz választ, hogy hová vették fel. Pár hétig általában eltart, mire kijelölik a sulit. Írásból és olvasásból kell majd felzárkóznia, mivel itt 4 évesen kezdik a sulit, de segítenek majd abban is.
2015. máj. 11. 15:05
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Én is külföldön élek. (Igaz másik ország, de a rendszerük a külföldi gyerekekre szerintem ugyanaz.) Mi nyári szünetben költöztünk ide (Németország) és szeptemberben kezdődött az iskola. Előtte persze beiratkoztunk meg minden. És itt létezik egy olyan osztály ahova a külföldieket küldik. Napi 5 óra németünk volt. Tehát egész nap csak a nyelvet tanultuk. Meg testnevelésünk is volt, 2 óra hetente. De ez az osztály csak 10 éves kortól volt. Vagyis csak 5. osztálytól. (Én akkor voltam 11) Aztán én fél év után átkerültem a rendes, német osztályba. Persze az hogy ki mikor kerül új osztàlyba, az változó a tanulás gyorsaságától függően. Például van aki még mindig a külföldiek közt tanul 3 éve...

Úgy gondolom a kisebbeknél is lehet egy ilyen osztály. Angliában is, szerintem.

2015. júl. 30. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!