Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek el egy naplót?...

Hogy kezdjek el egy naplót? Hogy szokás?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy bemutatkozni, vagy "Kedves naplóm" és ennyi, vagy más ötlet?

#szokás #napló #kezdés #naplókezdés
2015. máj. 5. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó, úgy, hogy "megszólítod". De belevághatsz in medias res, milyen élmények értek, ilyen gondolataid vannak, és leírod. Nagyon jó és hasznos dolog. Minden nagy író írt naplót, olyan volt nekik,mint zenésznek a skálagyakorlatok. Néhány napló irodalom is lett, bár nem az a célja alapvetően (Márai, Tolsztoj). Karinthy gyerekkori naplója!
2015. máj. 5. 09:49
 2/7 2xSü ***** válasza:
100%

Ha neked könnyebb úgy írni, hogy kvázi megszemélyesíted a naplót, mintha levelet írnál neki, akkor oké. De ennyi sem kell, elvégre magadnak írod, azt amiről úgy gondolod, hogy említésre méltó.

De elég egy dátum esetleg időpont és már írod, hogy mi jár a fejedben. Pl.:

2015. május 4. 8:16

Ma arra ébredtem, hogy már nem alszom. Mostanában egyre gyakrabban tapasztalom ezt magamon. Lehet, hogy orvoshoz kellene fordulnom a problémámmal?

13:51

Ma megint ebéd volt a menzán. Kezdem unni.

stb…

2015. máj. 5. 10:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Mindkettőt lájkoltam, köszi!
2015. máj. 6. 18:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként nem ebédelek a suliban, szerencsére (:
2015. máj. 6. 19:20
 5/7 Gyémántlány ***** válasza:
Ha túl sokat gondolkozol a naplóíráson, akkor valószínűleg abba fogod hagyni egyszer. Ez velem is így volt. Mikor megvettem a legcsodálatosabb noteszt, a lehető legszebben írtam, és minden mondatot túlságosan alaposan gondoltam át, hogy tökéletes legyen, nagyon hamar elegem lett belőle. A naplónak pont az a lényege, hogy ő "szolgáljon" téged, és nem te őt. Úgyhogy csak írj, ami eszedbe jut, ahogy eszedbe jut. Ha éppen levélszerűen van kedved írni, akkor írj úgy, ha pedig nem, akkor csak spontán vess papírra mindenfélét. Hajrá :)
2015. máj. 8. 19:29
 6/7 A kérdező kommentje:
(:
2015. máj. 9. 09:06
 7/7 anonim válasza:

Szia! Nem tudom hogy aktuális-e még. De azért csak segítek valakinek ezzel is!;)

Én csak ősszel kezdem el a naplómat. Mert nyáron nem történik semmi olyan amit leírhatok. De arra is gondoltam, hogy csinálok egy összegzést, hogy mi történt nyáron, és pár oldalban leírom a történteket.

Az első oldalamat nem éppen úgy terveztem, ahogy végül is lett. Csak a naplóm volt nálam egy koncerten, (ne kérdezzétek miért! :D) és az első oldalt aláírattam a Sky Fanatic-kal... :D Ez is egy elkezdés nem?

Egyébként a neten sok oldal van tippekel. Vagy nézz át néhány napló stílusban íródott könyvet. Haszon lehet :D

2015. júl. 28. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!