Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit gondolsz az iróniáról/szar...

Mit gondolsz az iróniáról/szarkazmusról (jelenségről)?

Figyelt kérdés

Mióta az egyik vlogger behozta a köztudatba nekem herótom van tőlük, és már korábban is a gyenge emberek fegyverének tartottam a fent említett fogalmakat. Slusszpoén, hogy a lelkes rajongótábor jószerével összetéveszti a gúnyolódással, de azért verik a mellüket. A leggusztustalanabb, szintén gyakori jelenség, amikor a saját vélemény felvállalása helyett lengetik a zászlót, hogy ők csupán ironizáltak...

Szerintem a "humor" legalávalóbb és egyben legpirmitívebb formája, és lássuk be, kommersz! - megértéséhez nem szükségeltetik magas IQ. Csak az egoista emberek szeretik ebben az illúzióban ringatni magukat szerintem, hogy az ő privilégiumuk ironizálni, és lenézni a másika, aki esetleg nem érti - interneten vadidegenek...

2015. máj. 3. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom milyen köztudatról beszélsz, de az irónia és a szarkazmus több száz éve létező dolog...
2015. máj. 3. 20:17
 2/6 A kérdező kommentje:
A magyar interneteken Dancsónak "hála" terjedt el, lett népszerű. Egy szóval nem írtam, hogy korábban nem létezett, darling.
2015. máj. 3. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kossebb mennyiségekben lehet vicces, de ha már folyton használja valaki vagy rosszul, akkor nagyon idegesítő.
2015. máj. 3. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Upsz.. bocsánat, kissebb nem kossebb..
2015. máj. 3. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első hozzászólóval.

Az irónia és a szarkazmus mellesleg nem egy és ugyanaz a fogalom.

Szomorú, hogy szerinted ezelőtt nem jutott el a humor az emberekhez ilyen formában. Mindössze egy bizonyos rétegről alkotsz most véleményt, mégis az egész internetes társadalmat általánosítod és lebecsmérled ezzel. Dancsónak pedig, ha volt is tehetsége, a hype elvitte, darling. Rég nem az iróniát/szarkazmust képviseli.

Azért megkérdezném, ez a kérdés miről is szól most igazából? :)

(Amúgy eléggé ironikus a neved, ahhoz képest, hogy utálod az iróniát. :))

OFF:

#4: az "kisebb". :'D

2015. máj. 4. 03:56
 6/6 A kérdező kommentje:

#5 Mégis mi az, amiben egyetértesz az elsővel, (és számomra ne lenne világos)? Ha már fontosnak tartod kiemelni.

Igen, általánosítok. És? Nézz egy kicsit körül a magyar interneteken. Nevetségesen elcsépelt lett.

Ha nem inged, ne vedd magadra, nem kötelező!

Neked szimpatikus ez a fajta humor, nekem nem. Na puff. Éppenséggel erről szól a kérdésem. Alant pedig kifejtettem az álláspontom. Különben szubjektív véleményeket várok, amiket butaság lenne megkérdőjeleznem, ha nem is egyezik az enyémmel.

Az irónia és a szarkazmus közé pedig nem vontam egyenlőségjelet.

Szvsz csak az interneteken életképtelen műfaja ez a humornak, főleg idegen emberek ellenében. Mert, vagy kézenfekvővé teszed és gúnyolódásba hajlik, vagy a véleményed elfedésére használod, és/vagy az egód simogatod vele.

2015. máj. 4. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!