Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy vki humán...

Mit jelent az, hogy vki humán beállítottságú? És az, hogy reál beállítottságú?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 18:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
51%
Én nem tudom.De szerintem bizonyos mértékben a magyar nyelvtan,s az idegen nyelveket is ide lehetne sorolni,mert végül is,sok mindenben logikára épülnek ezek is.De ez az én véleményem.
2015. febr. 24. 20:44
 12/12 anonim válasza:

Általánosítva tényleg a matek, informatika, kémia, fizika a reál beállítottság jellemző tárgyai, a magyar, történelem és nyelvek a humán tárgyak.

Gondolom aki kicsit is talpraesettebb, az tudja, hogy az életben az embernek mindenképpen kell tudnia beszélni és írni (nyelvek, magyar), valamiféle tájékozottságra is szüksége van (történelem, irodalom) és nem árt, ha a természettudományos tárgyakat is érti. Egyszóval, ugyanúgy szükség van az összesre. Akik előttem egy kicsit "magasabbra" emelték a matematikát, azok valószínűleg a logikát tartják értéknek. De logika ugyanúgy van a nyelvben, a történelemben és az irodalomban is. Én nem is ismerek olyan embert, akire felnézek, és ne tudná egy kicsit legalább mindegyiket. Természetesen ha valamelyikhez egyesek nem értenek, még lehetnek sikeresek. De igazán annak van számos lehetősége, aki több területtel is képben van.

2021. márc. 20. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!