Hol érdemes fémdetektorral kutatni?
Nyíregyháza közelében élek, tudtommal itt nem volt soha semmilyen nevezetes csata, vagy ilyesmi. Nemrég beszereztem egy fémdetektort, kutattam vele a házunk körül, földeken de egy lövedéken, és néhány 30 éves érmén kívül csak rozsdás szegeket, sörösdobozokat, fémkupakokat találtam ami nagyon bosszant.
Valami tipp esetleg, hogy milyen helyeken lenne érdemes vizsgálódni?
Kb. 30 km-re van Kisléta, hátha még maradt ott némi érme:
De az igazi lelőhelek a világ ma is ismert aranyrög lelőhelyei, sajnos messze. De ott diákok is csinálják szünidei jövedelem kiegészítésként, ahogy nyugdíjasok is, mert ott rendes polgárbarát törvények vannak és egymásra sem irigyek hanem még infóval is ellátják egymást a fémdetektoros kollégák.
Például ez a fiatal pár Ausztráliában havi félmillió Ft körül szed össze:
(videó)
http://www.youtube.com/watch?v=IXSUlVFockk
Egyik ismerősöm a rendszerváltás óta ausztrál aranyásó és azt mondta hogy odakinn sem dolgozna a vegyészmérnöki diplomájával ha szabad is lehet. A külföldi aranyásás engem is érdekel, minden adott hozzá csak el kellene indulni. :))
Nézd át ezt az oldalt: vakond.hu/helyek.html
Egyébként az új törvény óta én a helyedben óvatosan mászkálnék nyílt területen fémkeresővel.
Ha akarsz gyere Erdélybe, Székelyföldre, itt sokmindent találni.
Egy itteni ismerősöm eddig kb 30 taposóaknát,7 bombát, vagy 100 gránátot és pár 10 kiló töltényt kapott ; de sokan találnak török kori ezüst érméket, régi kardokat,1ww-s vagy 2ww-s cuccokat, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!