Ha valaki látott már 9 db animét (a legtöbbet már 2-szer is), az már nevezhető animésnek, vagy akár otakunak?
Aki 1-2 animét megnéz szabadidejében (meg úgy általában szereti a japán rajzfilmeket), az már nevezhető animésnek. (persze vannak olyanok, akik több száz animét megnéznek, ahhoz képest ez semmi)
Hogy valaki otakunak nevezhető vagy nem, az nem a megnézett animék számától függ, ha valaki sosem néz animét, de egész nap a számítógépen játszik, nem nagyon barátkozik, sosem jár bulizni stb. az már nevezhető otakunak.
Viszont ha valaki minden nap megnéz 1-2 részt, ha éppen unatkozik, de nem ezzel tölti az ideje nagy részét, az nem lesz otaku akkor sem, ha már 100 animét megnézett.
Kedves 1.válaszoló!
Japánban tényleg ezt jelebti az "otakuság",de itt Magyarországon éppen hogy pozitív jelentése van. Nem muszáj elzárkózott, külvilág mentes életednek lennie ahhoz hogy otaku légy. És hogy a kérdésedre válaszoljak, tényleg nen leszel otaku attól hogy néha megnézel egy-egy animét. Nem mondhatod, hogy "hú, megnéztem a 9. animét is, most már otaku vagyok!". Személy szerint az otaku jelentése hazánkban, annyit tesz hogy szabadidődben csak animét nézel, vagy könyvet olvasol, esetleg a gép előtt ülsz. De csak szabadidődben, mert nem húzódhatsz ela társadalomtól, és az iskolai feladatoktól/munkától.
Csak 9-ET? NEM.
Én már láttam vagy 100 animét, de szerintem én se nevezhetem magamat annak.
Amúgy se csak attól függ, hogy mennyit láttál.
Otakunak lenni amúgy se pozitiv dolog, elég ha beirod a google be. Olyan vesztes emberekre mondják, akik feladtál a szociális kapcsolataikat, vagy munkájukat és az animéknek élnek,életüket pedig teljsesen átadták ennek a másik világnak.
Ne is akarj Otaku lenni, csak azért meg ne néz meg még xx számú animét, hogy "Otaku leheess". -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!