Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elég ha csak a rövidített...

Elég ha csak a rövidített változatot olvasom el?

Figyelt kérdés
Az ez évi kötelező olvasmányunk a Kőszívű ember fiai, viszont 600 oldalas és eléggé nehéz a nyelvezete, ezért én úgy gondoltam, hogy ésszerűbb volna, ha a rövidített változatot olvasnám el, ami át van írva a "mai nyelvre". Szerintetek ez elég? A fontosabb részek biztos benne vannak a rövidítettben is, nem?

2015. ápr. 11. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Meggyőződésem, hogy elég. Én úgy érettségizem le, hogy semelyik kötelezőt nem voltam hajlandó elolvasni. Inkább ha lehetett megnéztem filmet, elolvastam rövidítve, olvastam róla olvasónaplókat, összefoglalásokat, ilyesmi.

Igaz érettségire magolni kellett, de ha belegondolok egyik tétel sem arról szól, hogy mi történt az adott regényben, magyarán ha elolvastam volna ugyan úgy magolni kellett volna, ráadásul valóban nehéz a nyelvezetük ezeknek. Olvassa el az akit érdekel és szeret olvasni.

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elég ősi a tanterv. És szerintem nem a tanárok nyúzásával és minősítésével kellene foglalkozni az állambácsinak, hanem kicsit átalakítani a dolgokat aztán mindenki boldog lesz.

2015. ápr. 11. 23:14
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, ment a zöld kéz!

Sok sikert majd az érettségihez :)

2015. ápr. 11. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!