Akik 100. 000 FT felett vesznek órát, azok nem félnek hogy ellopják? Nm félnek hogy a karukkal együtt levágják? Egyáltalán miért vesznek ilyen drágán órát? S Rolexet miért vesznek?
Órás vagyok.
1. 100000-ért manapság jobb Casio/Citizen órákat adnak. Egy normálisabb óra 3-400-nál indul.
2. Ami idehaza drága,az átlépve az osztrák határt már csak olcsó. Tudod,alacsony bérek+gyenge forint+27%ÁFA. :(
3. Drága (1M+) órát azért vesznek,mert: a. befektetés b. presztizs c. Mert minőségi,életre szóló termék.
Prémium telefonok 300 ezerbe kerülnek,1-1,5 év múlva,féláron fog figyelni a Media Markt alsó,akciós polcán újabb 1 év és már nem is emlékszel rá,hogy volt ilyen cuccod. Egy drága,minőségi óra mindig érték marad.
Pl.: A Rolex egy időben gyártott a Comex ipari búvár cégnek submariner típusú,COMEX felírattal órákat. Ma egy sima submariner,újonann, boltból 1,5 M. Egy régi,használt COMEX-Submariner: [link] IGEN!!! Több mint 15M!!!
Én senem sztár, senem mágnás nem vagyok, mégis van pár Rolexem, hogy "nagyobb" márkát ne is említsek..
Egyébként az óra úgy en bloc nem jó befektetés. Hacsak nem 30-50 évben gondolkodsz...
Ahogy az első válaszoló "kolléga" (remélhetőleg sikeren végzem az órás iskolát :D), egy ilyen összegért megszerezhető óra, mondjuk a kicsivel 100 ezer Ft feletti kategória kb. Olyan terméket takar, amely jó pár évig mutatja neked az időt, ezek már minőségiek, de úgymond még nem az a kategória, amely olyannyira szembetűnő. Egy valóban komolyabb értékrendet képviselő óra (1M+) már bizony feltűnik a laikus ember számára is, ezek már egyfajta státuszszimbólumként is felfoghatóak, illetve tényleg egyfajta befektetés.
Inkább ez az a kategória, amely jobban ki van téve lopásnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!