Postás vagyok, ha valaki átver akkor miért az én károm?
Figyelt kérdés
Ha valaki átvesz egy küldeményt, de hamis személyigazolvánnyal akkor miért az én fizetésem bánja?
Aláírta egy nyugdíjjas hogy Ő az, övé az utalvány értéke ( 95140 Ft) és kifizettem neki. Aláírta, személyigazolványát bemutatta, számát felírta. De az igazolvány hamis volt, a nő sem az akinek kiadta magát, így az eredeti tulaj meg kereste a pénzét.
Na ilyenkor mit tegyek?
Tehetek feljelentést vagy az van amit a posta mond, nyeljem be az összeget mert nekem kell a jogosultságot ellenőrizni??
2015. márc. 24. 21:30
1/5 anonim válasza:
Nézetem szerint (nem vagyok jogász) a postának kell feljelentést tennie, ismeretlen tettes ellen.
2015. márc. 24. 21:49
2/5 anonim válasza:
Aki elvette a pénzt, az a bűnös. Ha te vetted el, akkor te. De ha ez a fedősztorid, akkor is megillet az ártatlanság vélelme, míg nem bizonyosodik be, hogy nem igaz a történeted. Amikor jóhiszeműen jársz el, még ha hibázol is, nem te vagy a hunyó, és nem is nálad van a pénze. Ezzel az erővel felvehette kétszer a pénzét, egyszer hamis személyivel...
2015. márc. 24. 22:23
3/5 anonim válasza:
Szerintem a tőled elvárható módon ellenőrizted a jogosultságot. Nem vagyok jogász, de ebben az esetben nem gondolom, hogy lenne kártérítési kötelezettséged. Ne nyeld le. A postának az a legegyszerűbb, ha hosszú és bizonytalan kimenetelű pereskedés helyett egyszerűen rádverik.
2015. márc. 25. 08:16
4/5 anonim válasza:
Szerintem attól is függ, hogy mit írtál alá a munkaszerződésedben. Ha teljes anyagi felelősséget, akkor elképzelhető, hogy bevasalhatják rajtad, bár feljelentést mindenképp kell tenni, mert a pénz átvevője okirathamisítást követett el.
2015. márc. 25. 08:31
5/5 anonim válasza:
Mindenképpen tegyél feljelentést a rendőrségen csalás miatt. A postának is kellene okirat hamisítás miatt.
Idiótaság, de a pénzt mivel teljes anyagi felelősséggel tartozol munkaszerződés szerint neked kell visszafizetned. A Rendőrségi nyomozás meg vagy sikeres lesz vagy nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!