Középiskolai felvételi beszélgetésen hogy kell viselkedni?
Én tavaly voltam a gyerekemmel felvételi beszélgetésen. Amit láttam, és hallottam: A fiúk és a lányok is normálisan voltak felöltözve, nem sportcipő, nem farmer de nem is mindenkin volt öltöny. Próbáld eltalálni a középutat.
Nálunk a felvételin volt benn 4.-es tanuló is, és ő is kérdezett a felvételizőktől. Nem tananyaghoz kapcsolódó dolgokat, hanem hobbiról, milyen zenét szeretsz, szóval a mostani korosztályt érdeklő témákról. Erre is készülj.
A felvételi egyébként egy szöveg hangos felolvasása volt, utána el kellett mondani a tartalmát, és még tettek fel kérdéseket hozzá. Azonkívül kérdeztek az elmúlt hetek eseményeiről amik a fő hírek voltak újságokban, tv-ben rádióban. Ezeket is figyeld. Egyébként szerintem add magad, hogy határozott vagy az nem baj. Arra válaszolj, amit kérdeznek, nem kell nagyon izgulni, azért nem olyan vészes egy ilyen felvételi. Valahova úgyis felvesznek, mert több hely van mint ahány gyermek jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!