Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A németeknek a fogászaton tb...

A németeknek a fogászaton tb alapon kell-e fizetni egy letört fog helyreállításáért?

Figyelt kérdés
Eu-s tb kártyával Németországban szeretne fogorvoshoz menni a lányom, mert letört a foga, még nem tudott elhelyezkedni, ezért csak az itthoni tb-je van. Azt írják, hogy azonos elítélés alá esik a német állampolgár és az eu-s állampolgár.

2015. márc. 23. 14:24
 1/2 anonim ***** válasza:

A nemeteknel osszetettebb a biztositasi rendszer mint Magyarorszagon. A un. kotelezo egeszsegpenztar tagja vagy (Gesetliche Krankenkasse) akkor eleg keves dolgot fizet a krankenkasse, ugyhogy a fogorvosi kezeles igen draga is lehet.

A tippem az hogy nem fogjak elfogadni az EUs tebe kartyajat, azt fogjak neki mondani hogy fizesse ki a szamlat aztan rendezze le egyedul a magyar biztositoval.

A letort fog helyreallitasat amugy szerintem egyebkent is zsebbol kell fizetni Nemetorszagban, vagy csak egy reszet fizeti a krankenkasse. A lanyod jobban jar ha hazautazik.

2015. márc. 23. 14:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, én is ilyesmit sejtettem.
2015. márc. 23. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!