Szerintetek higgyek neki?
> Tegnap kaptam egy üzenetet Facebookon, hogy írjak rá emailen
Már rosszul kezdődik…
> Amikor ráírtam azt küldte vissza, higy már nagyon kíváncsi volt rám
Kire? Kije vagy neki? Honnan ismerhetne?
> és hogy ő Dakarban egy menekülttáborban van ahol egy gép van és arról ír
Pont neked…
> A mai üzenetben azt írta 4,9M$ van au apja számláján amit nekem el kéne küldenen magamnak aztán neki egy útlevélért.
Ez innen nigériai levélnek tűnik. Lásd: [link]
> Utána néztem ennek a Rabia kft-nek és az amit találtam az ugyanaz az üzenet volt amit ő küldött a képek is rajta vannak amit ő küldött.
Ha valóban nigériai levél jellegű csalás, akkor nem csoda, hogy ezt a levelet találtad rákeresve a cégnévre.
> Napokkal ezelőtt telefonon piszkált valami hülye állat.
A kettő nem feltétlenül van összefüggésben.
> Szerintetek mit tegyek?
Éld az életed, tűzz ki magad elé célokat, és valósítsd meg. Egyél palacsintát, mert az finom. Mégis mit kellene tenned? Ha valaki rád ír – Facebookon, vagy emailben –, akkor akkor írj vissza, ha ismered, vagy van esély arra, hogy valamiért neked fontos, hogy ő rád írt. Ha egy idegentől sok olyan levelet, üzenetet kapsz, amiből nincs – nem feltétlenül pénzbeli – hasznod, akkor tiltsd le, jelöld meg SPAM-ként. Ha valaki felhív, akkor vedd fel. Ha nem ismered, vagy nem akarsz vele beszélni, akkor tedd le. Ha valaki rendszeresen hív, vedd fel, majd tedd le a telefont az asztalra. Az ő telefonszámlája lesz ettől csak nagyobb.
Még egy józan paraszti kérdés:
> A mai üzenetben azt írta 4,9M$ van au apja számláján amit nekem el kéne küldenen magamnak aztán neki egy útlevélért.
Miért pont egy vadidegent kér meg erre? Nincs egyetlen családtagja, távoli rokona, barátja, vagy egy ember, akit legalább egyszer az életben még látott is? Hány ismerőse van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!