Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet Magyarországon engedélly...

Lehet Magyarországon engedéllyel gépfegyvert tartani?

Figyelt kérdés

Úgy értem AK-47, M-16, UZI...

Mondjuk az UZI valamivel gyengébb mint a másik kettő.

Természetesen fegyvertartási engedély mellett gondolom és csak hobbi/sportlövészet célra.

2010. febr. 15. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, Magyarországon még engedéllyel is csak olyan lőfegyvert lehet tartani, húúúú, hogy is mondták a fegyvervizsgán... ami hadászati célra nem alkalmas. Azt hiszem így volt megfogalmazva. De végülis mindegy, a lényegre emlékszem, NEM lehet ilyeneket tartani, még engedéllyel sem.
2010. febr. 15. 19:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Értettem.

Ez a tény is erősíti bennem azt, hogy Amerikában kell élni. :)

2010. febr. 16. 15:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Gépfegyvert ott sem tarthatsz, csak sima, "hagyományos" lőfegyvereket.
2010. febr. 16. 19:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Na jól van, de azt lássuk be, hogy ott sokkal lazább a fegyvertartás engedélyezése.

Pl. ott rálőhetsz arra, aki illetéktelenül belép a portádra.

2010. febr. 18. 16:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Vagyis ki akar rabolni.
2010. febr. 18. 16:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Pár államot leszámtva valóban jogod van fegyvert tartani, de nem is erről kérdeztél, én csupán a kérdésedre válaszoltam. Hozzátenném egyébként, hogy itthon tavaly módosult a magántulajdon védelmére vonatkozó törvény, s ugyan le nem lőheted, de már sok minden mást megtehetsz a portád védelmében.
2010. febr. 19. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!