Hova érdemes kivándorolni? Nektek milyen tapasztalataitok vannak külfölddel kapcsolatban?
Az első kérdésem az lenne, hogy milyen nyelven beszélsz elég jól ahhoz, hogy rövid időn belül társalgási szintre juss?
Van valamilyen szakma a kezedben? Van egy "kis" megtakarított pénzed, hogy az első időkben enni, lakni és tanulni tudj?
Amikopr én kijöttem Franciaországba, ezek a feltételek még nem voltak fontosak, és rokonaim is voltak itt. Ma azonban annyi már az "idegen", hogy ezek alapvatő követelmények lettek.
Nekem semmi bajom nem volt soha azzal, hogy magyar voltam, sőt! Akkor még tartott az '56.-os magyarszimpátia. Ma már kicsit nehezebb. Valamit fel kell mutatnia az ideérkezőnek.
Ha ilyen sok nyelvet beszélsz, akkor tényleg, akárhová mehetsz. Nézd azt is, hogy mely országok a szebbek, éghajlatilag melyik felelne meg neked. Nézd meg a környezetet, a városképeket. Nagyon eltérőek tudnak lenni az utcaképek országonként.
Én Angliában élek-közép Anglia-és itt elég hűvös van, sokat fúj a szél, esik az eső. Ha még mozgékony lennék-már van saját ház és két gyerek-, akkor lejjebb költöznék, vagy átköltöznék Máltára.
Valami szép helyre menj. Ezt mi akkor nem vettük számításba, mondjuk nekünk nem is volt választási lehetőségünk, és most már úgy bánom, hogy az elején, mikor egy kicsit összeszedtük magunkat, nem vettük a sátofánkat és nem költöztünk szebb helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!