Miért nem tudnak valami szebb ábrát festeni a jelenleg forgalomban lévő bélyegekre, valami olyant jobban szimbolizálja a magyarságot, miért székek vannak rajtuk?
Küldtem egy ismerősömnek Tájföldre képeslapot, már az is vicces volt, hogy négy bélyeget kellett rárakjak, hogy elsőbbségivel tudjam elküldeni, így rákerült egy 300-, egy 40-, egy 30- és egy 5 Forintos bélyeg. Mindegyiken székek, röhej. Annyi minden van ami lehetne rajtul, a zászló, a címer, a korona akár Rubik kocka vagy egy szál gyufa hiszen azt is magyar találta fel.
Kérlek a válaszokban ne politizáljunk
folytatom
A változatosságnak inkább örülnünk kellene, mert például rohadt unalmasak a Royal Mail királynő profilképes bélyegei. Ha a magyar bélyegen ugyanaz a pár tucatnyi szimbólum szerepelne évtizedeken át, akkor joggal lehetne lesújtó véleménye a külföldi gyűjtőknek a magyar bélyegekről. De szerencsére változatos a kibocsájtás. Te viszont egyetlen mozzanatot láttál meg, és ez alapján fogalmazol meg súlyos kritikát. Mint mondjuk egy komplett filmet megítélni egy képkockából. Finoman szólva nem szerencsés dolog.
Részben igazad van, csakhogy akinek küldöm az csak ezt a négy "képkockát látja a fimből" és ez nekem nem tetszik, mert majd jót mosolyog rajta, gondolván, hogy "ezek a magyarok aztán szerethetnek ülni..."
Lehetne párhuzamosan több típus forgalomban, megadva a lehetőséget hogy választhassunk.
Szerintem egyszerűen rossz postahivatalt választottál!Gyönyörű "magyaros" bélyegeink vannak de sajnos a legtöbb posta minimális készletet tart-általában a legnagyobb példányszámú "székek" sorozatból- mert mindent géppel bérmentesítenek,a bélyegragasztgatás sokkal költségesebb és időigényesebb.Én ahány levélre csak tudtam bélyeget ragasztottam (amíg a postán dolgoztam),kedvencem volt például a kalocsai bélyeg:
Legközelebb tájékozódj a postai bélyegkészletről mielőtt feladod a levelet. Nagypostákon nagyobb a választék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!