Tarthatok-e állampolgári jogon önvédelmi lőfegyvert? Milyen konkrét feltételeknek kell megfeleni, ha igen?
1.Magyar állampolgárság.
2.Állandó,hazai lakcím.
3.Orvosi alkalmassági.
4.Tárolóhely,ami lehet más mint a lakcím.
5.Pénz.
6.Indoklás,hogy miért kell neked a fegyver.
A 6. pontra,BÁRMIT írhatsz,mert élből elutasítják!!!
Mikor kaphatsz mégis?
Ha:
1.Politikus vagy.
2.Milliárdos vagy.
3.NAGYON magas rangú katona/rendőr/ügynök vagy.
4.Habony Árpád vagy.
5.Biztonsági cég vagy fegyverbolt tulaja/vezetője vagy.
6.FideSS közeli vagy O.Viktor szinten.
...ez nem túl bíztató.
Valahogy erre számítottam.
Egy átlag halandó ember ma magyarországon úgy kaphat önvédelmi lőfegyver tartására jogosító engedélyt, ha bizonyíthatóan életveszélyes fenyegetést kapott és bizonyíthatóan csak lőfegyverrel lehet elhárítani az esetleges támadást.
Na most, ez a papírforma. A valóságban tényleg csak azok kapják meg akiket az előző válaszoló megemlített. Közéjük sorolnám még a rendőrkapitány haverjait is.
"Közéjük sorolnám még a rendőrkapitány haverjait is."
Igen,ezt kihagytam,ha legalább a megyei kapitány a haverod és együtt piáltok/krváztok az segít!
1.voltam
Először is köszönöm az első két válaszadónak értékes és egyben humoros válaszaik! A felsorolt helyzetképeken
kellemeset derültem, viszont el is szomorított, mert én
valóban úgy gondolom, hogy ezzel a képmutató túlszabályozással megfosztanak attól a lehetőségtől,hogy
szabadon dönthessek akarok-e a családom számára egy magas
biztonságot nyújtó otthont vagy sem. Tisztában vagyok vele,
hogy egy extrém, lőfegyver védelmét igénylő támadás esélye
minimális, de én a "minimális" végkövetkezménye ill. annak alakulása miatt szeretném, ha erre az esetre is lenne
"esély" a birtokomban. Persze szabályozásra szükség van, DE nem értem miért nem bízik bennem és sokunkban a rendőrség
ill. a rendszer. Miért nem lehet FAIR vizsgarendszert bevezetni? NYILVÁN naívnak gondoltok, de engem azért felnőttfejjel kicsit bosszant. Mondhatnám jogfosztottmak
érzem magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!