Állásinterjúra akkor is illik öltönyben menni, ha annál a cégnél szakmunkás leszek?
Én voltam már mindkét oldalon, voltam munkáltató és alkalmazott is.
Az emberek olyan trehány és igénytelen önéletrajzokat adnak be sokszor, hogy hányinger még elolvasni is, tőlem lehet valakinek 8 diplomája is vagy marha jó szakember ha igénytelen. Aki igénytelen arra, hogy normálisan felöltözzön vagy megírjon egy max 2 oldalas önéletrajzot igényesen, annak valahogy a munkájára sem vagyok kíváncsi.
Az állásinterjú is olyan, hogy nem arról szól, hogy mit fogsz dolgozni, hanem arról, hogy igényes vagy, és megtiszteled a munkaadót is azzal, hogy értelmesen megjelensz.
Nyilván egy szakmunkás nem fog öltönyben dolgozni mint ahogy a munkahelyek elég jelentős részén nem követelmény az elegáns öltözködés.
Annyi viszont legyen már elvárható, hogy bizonyos helyzetekben az ember tudjon már megjelenni.
Ebben a tekintetben teljes mértékben a munkaadókat védem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!